SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » YSK’dan seçmen kütüğü talepleri ile ilgili düzenleme

YSK’dan seçmen kütüğü talepleri ile ilgili düzenleme

A - +

Aksaray Haberleri - 10.09.2015 - 10:27

YSK’dan seçmen kütüğü talepleri ile ilgili düzenleme

Siyasi partilerin seçmen kütüğü örneği talepleriyle ilgili düzenlemelere ait Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.
Resmi Gazete’de yayımlanan YSK Kararında, Seçmen kütüğü örneklerinin ancak seçime katılma yeterliliği bulunan partilerce talep edilebileceği belirtilirken, partilerin seçime katılabilme yeterliliği olup olmadığının YSK tarafında her yıl ocak ayında yeniden saptanarak ilan edileceği ifade edildi.
YSK kararında ilan edilen 2015 yılı için seçmen kütüğü talebinde bulunabilecek partiler şu şekilde:
1- Adalet ve Kalkınma Partisi, 2- Anadolu Partisi, 3- Bağımsız Türkiye Partisi, 4- Büyük Birlik Partisi, 5- Cumhuriyet Halk Partisi, 6- Demokrat Parti, 7- Demokratik Gelişim Partisi, 8- Demokratik Sol Parti, 9- Doğru Yol Partisi, 10- Emek Partisi, 11- Genç Parti, 12- Hak ve Adalet Partisi, 13- Hak ve Özgürlükler Partisi, 14- Halkın Kurtuluş Partisi, 15- Halkın Yükselişi Partisi, 16- Halkların Demokratik Partisi, 17- İlk Parti, 18- Komünist Parti, 19-Liberal Demokrat Parti, 20- Merkez Parti, 21- Millet Partisi, 22- Millet ve Adalet Partisi, 23- Milliyetçi Hareket Partisi, 24- Muhafazakar Yükseliş Partisi, 25- Özgürlük ve Dayanışma Partisi, 26- Saadet Partisi, 27- Toplumsal Uzlaşma Reform ve Kalkınma Partisi, 28- Türkiye Komünist Partisi, 29- Vatan Partisi.
Kararda, Seçmen kütüğü örneği istemeye, seçime katılma yeterliğine sahip partilerin merkezleri yetkili olacağı ancak yetki verilmesi koşuluyla partilerin il ve ilçe başkanlarının da kendi seçim çevreleriyle ilgili istemde bulunabileceği, partilerin 5 yıllık dönemleri kapsayan her bir seçim döneminde ikiden fazla seçmen kütüğü örneği talebinde bulunamayacağı kaydedildi. Seçmen kütüğü örneklerinin kağıt ortamdaki fotokopisine erişim bedelini 2015 yılı için seçmen başına 6 kuruş olarak belirleyen YSK, bu bedelin maliye veznesine yatırılmasına, bunlara ait fotokopi masraflarının seçim ödeneklerinden karşılanmasına, partilerin örnekleri elektronik ortamda istemeleri durumundaysa örneklerin kedilerine ücretsiz verilmesine karar verdi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021