SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Yoncayı Aksaray’dan Dünyaya İthal Ediyor

Yoncayı Aksaray’dan Dünyaya İthal Ediyor

A - +

Aksaray Haberleri - 19.10.2015 - 11:56

Yoncayı Aksaray’dan Dünyaya İthal Ediyor

Aksaray Merkeze bağlı Ataköy Köyünde, halkın büyük çoğunluğu yonca üretimiyle geçimini sağlıyor. Yılda 5 kez biçilen yonca, zengin protein yapısından dolayı iş adamları başta olmak üzere hayvan çiftlikleri tarafından yoğun şekilde talep ediliyor.

Aksaray Merkeze bağlı Ataköy Köyünde Boraoğlu Tarım olarak hizmet veren Aksaraylı iş adamı Ömer Bora yurt dışından gelen iş adamlarının ilgi odağı oldu. Kuveyt’ten gelen iş adamı Salah El Muhammed, Yonca üretimi ve ihracatı ile Aksaray’ın adını dünyaya tanıtan Bora dan 1000 ton yonca satın aldı.

Konu ile alakalı bir açıklama yapan iş adamı Ömer Bora ” Bizim yoncanın proteini çok yüksektir. Bu yüzdende bölgemizde üretimin çoğaldığını görüyoruz. Yılda 2 bin dönüm arazide 20 bin ton yonca üretiyoruz. Bölgemiz Türkiye’nin ve dünyanın yonca ihtiyacının çoğunu Aksaray’dan karşılıyor. Yıllardır yonca ticaretiyle ilgileniyoruz. Türkiye’nin ve dünyanın birçok yerine yonca sevkıyatı yapıyoruz. Makinelerde presleme ve paketleme yapıyoruz. Üzerinde bulunan protein kaplı yaprağın düşmemesine dikkat ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Kuveytli iş adamı Salah El Muhammed ise ” Aksaray da üretilen yoncanın kalitesini gerek ziyaretlerimizde, gerekse iş adamı arkadaşlarımızdan duyduk. Bu manada da Aksaraylı iş adamı arkadaşımız, Aksaraylı üreticilerimizi bize tavsiye ettiler. Bizde kendileri ile görüşerek bağlantı sağladık. Kendilerinden ilk etapta 1000 ton yonca aldık. Üretilen yoncanın kalitesinin oldukça yüksek olduğunu biliyoruz. kendilerine teşekkür ediyoruz ticaretinin daim olmasını diliyoruz” dedi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021