SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Yetişkin Yoğun Bakım Hemşiresi kursu açıldı

Yetişkin Yoğun Bakım Hemşiresi kursu açıldı

A - +

Aksaray Haberleri - 28.06.2018 - 14:20

Yetişkin Yoğun Bakım Hemşiresi kursu açıldı

Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi Sağlık Bakanlığının desteği ile “Yetişkin Yoğun Bakım Hemşiresi Sertifikalı Eğitim” kursu açtı.

25 Haziran tarihinde başlayan Yetişkin Yoğun Bakım Hemşiresi Sertifikalı Eğitim kursu açılışına, Aksaray İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Cengizhan Kılıçaslan, Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Hakan Bingöl, Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Koca Çalışkan, Başkan Yardımcıları Op. Dr. Deniz Ceylan, Cem Karanfil, Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi İdari ve Mali Hizmetler Müdürü Metin Güzel, Kalite Destek Hizmetleri Müdürü Şahin Tüysüz, Hasta Bakım Hizmetleri Müdürü Ayşe Karanfil, Yoğun Bakımlar Sorumlusu Uzm. Dr. Ayşegül Aykaç İbişoğlu ile Uzm. Dr. Filiz Kürklü Bozkır, hastane başhekim ve müdür yardımcıları ile eğitim birimi ve eğitimciler katıldılar.

İlk ders Kılıçaslan’dan

Aksaray’ın yanısıra Kırşehir, Manisa, Şırnak, Gümüşhane, Nevşehir ve Ankara (Şereflikoçhisar)’da bulunan hastanelerden 12 hemşire ve sağlık memurunun katıldığı kursta ilk ders İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Cengizhan Kılıçaslan tarafından açılış konuşmasında verildi.

3 haftası teorik, 3 haftası da 3.seviye yoğun bakımlar da uygulamalı eğitim olmak üzere toplam da 6 hafta sürecek olan sertifikalı eğitim programında kursiyerlere, koruyucu, geliştirici ve rehabilite edici girişimlerle bireyin fiziksel, psikolojik ve sosyal olarak güçlenmesini sağlayan, hasta ve aileleriyle terapötik iletişim kuran, sağlık bilimi ve teknolojisindeki gelişmelere yeni tedavi ve bakım yöntemlerine uyum sağlayabilen, acil, kritik ve karmaşık hasta bakım gereksinimlerini karşılayabilecek yetkinliğe sahip, sorun çözme becerisi gibi Sağlık Bakanlığının belirlediği ve uluslararası geçerliliği olan standartta yoğun bakım eğitimi verilecek.

Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi, ilk kez gerçekleştirdiği Yetişkin Yoğun Bakım Hemşiresi Sertifikalı Eğitim programı ile birlikte, adında yer alan “Eğitim” hizmetini de yerine getirerek çevre il ve ilçelerde bulunan hastaneler için ihtiyaç duyulan yoğun bakım hemşirelerini yetiştirmeye başlamış oldu.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021