SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Yerel Esnafımıza sahip çıkalım

Yerel Esnafımıza sahip çıkalım

A - +

Aksaray Haberleri - 26.04.2016 - 15:13

Yerel Esnafımıza sahip çıkalım

Yerel Esnafımıza sahip çıkalım. Esnaf ve Sanatkârlar odası Başkan vekili Dede Özkaraca,
“Yerel Esnafımıza sahip çıkalım” dedi.
Konuyla ilgili açıklama yapan Özkaraca “Her tarafa Zincir marketler ve AVM’ler açılmaya başladı. Biz AVM´lere karşı değiliz, yalnız küçük esnafımızı yaşatmak zorundayız, “Yerel esnafımıza sahip çıkalım” dedi.
Özkaraca, “Türkiye ekonomisinde önemli bir yeri olan esnaf ve sanatkârlar, devlete yük olmadan, kendi emeğini küçük sermayesi ile birleştirerek işini kurup ailesini geçindirmekte, yanında işçi çalıştırarak istihdam yaratmaktadır. Bir ülkede esnaf ve sanatkârın işi ne kadar iyi olursa, işsizlik sorununa, üretime, piyasaların işlenmesine, kısacası ülke ekonomisine katkısı o derece büyük olmaktadır” dedi.
Esnaf ve sanatkârların, ülke genelinde dev market zincirleri ve uluslar arası firmaların neredeyse her mahalleye girmesi nedeniyle iflas etme noktasına geldiğini söyleyen Özkaraca, “Alışveriş kolaylıkları nedeniyle vatandaşlarımız genelde evlerinin ihtiyaçlarını bu zincir marketlerden yapmayı tercih ediyor. Ancak en zorda kaldığımız zamanlarda mahalle bakkalımızın veresiye defterine ihtiyaç duyabiliyoruz. Büyük marketler veresiye sistemi ile çalışmadığı için bu anlarımızda imdadımıza mahalle bakkalları ya da tanıdığımız esnaflar yetişiyor. Market alışverişlerinizde paranız eksik olsa elinizdekileri sizden geri alırlar. Aynı durum esnafa gittiğiniz zaman başınıza gelse duyacağınız söz “Canın sağ olsun, olduğu zaman verirsin” olur. Yerel esnafımızdan yapılan alışverişlerin Aksaray ekonomisine katkı sağlar” ifadelerini kullandı.
Özkaraca, “Bunlar yetmiyor, hastamız ya da cenazemiz olduğunda hastanelere ya da kabristana ilk koşan yine bu esnaflarımız oluyor. Kara gün dostu olan esnaf ve sanatkârlarımıza vatandaşlarımızın sahip çıkması ve onların ayakta kalmasına katkı vermesi gerekiyor. Unutulmasın ki; ülkemizde esnaf ve sanatkâr yok olursa, ülke ekonomimizin bel kemiği kırılmış olur.” şeklinde konuştu.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021