SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Yenikent Kur’an Kursu Açılışı Yapıldı

Yenikent Kur’an Kursu Açılışı Yapıldı

A - +

Aksaray Haberleri - 27.04.2015 - 17:17

Yenikent Kur’an Kursu Açılışı Yapıldı

Yenikent Yatılı Erkek Kur’an Kursu düzenlenen törenle hizmete girdi. Yenikent Kasabası Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Derneğine ait “OKURLAR TALEBE YURDU” Kur’an Kursunun açılışı yoğun katılımla gerçekleşti.

Yenikent Kasabası Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Derneği tarafından yaptırılan Yenikent Yatılı Erkek Kur’an Kursu “Okurlar Talebe Yurdu” düzenlenen programla hizmete açıldı.
Programa; Aksaray AK Parti İl Başkanı Abdulkadir KARATAY, Aksaray MHP İl Başkanı Ayhan EREL, Milletvekili Adayları Turan YALDIR ve Tuğrul KARACAER, Yenikent Belediye Başkan Vekili Abdi OKUR, Aksaray Müsiad Başkanı Eyüp DAĞDAŞ, Selçuk Üniversitesi Turizm ve Eğlence Hizmetleri Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ömer AKDAĞ, İstanbul Bilişim A.Ş. Finansal İşlemler ve Kaynak Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Çapan OKUR, kasabamızda görev yapmış hoca efendiler ve çok sayıda belde halkının katılımıyla gerçekleşti.
Açılış Programı
* Kur’an-ı Kerim tilaveti,
* Açılış ve Selamlama
* Protokol Konuşmaları,
* Plaket Takdimi,
* Açılış Kurdelesi kesimi,
* Yemek İkramı ile sona erdi.
Program; Halil KATARAŞ hoca efendinin Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Daha sonra Yenikent Kasabasında 1950’li yıllarda bu hizmetlerin başlamasına vesile olan ve hizmette bulunan ilk hoca efendi olan Ömer ORUÇ hocamızın hatıralarını paylaşmasıyla devam etti.
Ardından Okurlar Talebe Yurdu’nun yapılarak hizmete açılmasını sağlayan OKUR Ailesi adına konuşmayı Çapan OKUR yaptı.

Daha sonra Yenikent Belediye Başkan vekili Abdi OKUR konuşmasında ; “Öncelikle ben böyle bir hizmeti başlatan, bu güzel eserin ortaya çıkmasına ilk adımdan itibaren emeği geçen, maddi-manevi destek veren herkesi tebrik ediyorum.
Kur’an-ı Kerim’i okuma, itikat, ibadet, ahlak ve siyer alanlarında temel dini bilgileri öğrenmenin yanında, milli birlik ve beraberliği pekiştiren, sevgi, saygı ve dostluk bağlarını güçlendiren, bir arada yaşama bilincinin oluşmasına katkıda bulunan Kur’an kurslarımız Yenikent’imizde yıllardır halkımızın desteği ile hizmet vermektedir.
Kıymetli dostlar böyle bir kurumun açılmasında emeği geçenleri tekrar kutluyorum. Allah’tan hep böyle güzel vesilelerle, hayırlı hizmetlerle bizleri bir araya getirmesini diliyor; açılışını yaptığımız Yenikent Yatılı Erkek Kur’an Kurusunun kasabamıza ve halkımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyor, katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Daha sonra Aksaray AK Parti İl Başkanı sayın Abdulkadir KARATAY ve Aksaray MHP İl Başkanı Ayhan EREL tarafından açılan Kur’an Kursunun Yenikent’e hayırlı olması konuşmaları ile devam etti.
Açılış Programı mana ve ehemmiyetine binaen Konya’dan gelen Mustafa KOÇAK hocaefendinin konuşmalarıyla devam etti.
Programın sonunda Kur’an Kursunun yapılmasında emeği geçenlere Plaket takdim edildikten sonra misafirlere yemek ikramı ile program sona erdi.
Plaket Alanlar
– Yenikent Belediye Başkanı Mehmet AKDERE adına Başkan vekili Abdi OKUR,
– Ali OKUR
– Ali YAŞAR
– Ahmet DİNÇ
– Hüseyin YENİSAN
– Bayram YENİSAN
– Hasan YENİSAN
– Kadir BAYRAKTAR
– Kamber DİNÇ
– Ali DİNÇ (Mali Müşavir)
Yenikent Kur’an Kursu Kasabamıza ve halkımıza hayırlı uğurlu olsun.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021