SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Yeni Mahalle Cumhurbaşkanlığı Sistemine Topluca EVET dedi

Yeni Mahalle Cumhurbaşkanlığı Sistemine Topluca EVET dedi

A - +

Aksaray Haberleri - 24.03.2017 - 11:42

Yeni Mahalle Cumhurbaşkanlığı Sistemine Topluca EVET dedi

Aksaray’da Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi ile ilgili istişare toplantıları devam ediyor. Ak Parti Kadın Kolları tarafından Yeni Mahallede düzenlenen toplantıya, Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Eşi Hasibe Yazgı ve Kadın Kolları Başkanı Fazilet Zehra Köktaş ve çok sayıda hanım davetli katıldı.

Başkan Yazgı mahalle toplantısında vatandaşlara Cumhurbaşkanlığı halk oylamasını anlatarak ülkemizin geleceği için ‘Evet’ sözünü aldı.

Başkan Yazgı, Yeni Mahallede halka hitaben yaptığı konuşmada şunları söyledi ‘‘ Önümüzde çok önemli bir seçim var. 16 Nisanda halk oylaması var. Cumhurbaşkanlığı sistemi bizim için çok önemli. Biliyorsunuz 18 madde var. Bu 18 maddeyi oylayacağız. Bunlardan bir tanesi 5 seneden 5 seneye seçimin olması bu o kadar önemli ki yani her sene seçim olması mı iyi 5 seneden 5 seneye olması mı? Önemli olan 5 seneden 5 seneye olmasıdır. Niye? Çünkü vermiş olduğumuz sözleri ancak yerine getirebiliyoruz. Mesele kendimizden örnek vereyim. Bizim su projemiz. Biz göreve gelir gelmez ilk iş olarak Aksaray’ımızın çok büyük bir sıkıntısı olan su meselesine el attık. Su kokuyor ve rengi bozuk. Hemen Sayın Bakanımız geldi kuyularımızı açtı. O kuyularla ilgili proje çalışmalarımızı başlattık. Çok şükür tamamlandı. Şimdi müteahhit çalışıyor. Amacımız o kuyulardan temiz suları getirip depolarımıza oradan da sizin çeşmelerinize ulaştırmak. Allah’tan bir mani olmazsa 2 sene sonra çeşmeyi açtığınız zaman temiz içme suyuna kavuşacaksınız. Yani tertemiz suyu çeşmelerden içeceğiz. O zaman mahallelere koyduğumuz tatlı su çeşmeleri var ya artık onlara gerek kalmayacak. Bu işin başlangıcına tam 5 sene geçiyor. Yani bir işi tam anlamıyla yapabilmemiz için 5 sene mutlaka şart. Aynı şekilde Hükümetimizin de vermiş olduğu sözleri yerine getirmesi için 5 sene çok önemli.

İkinci önemli konuda koalisyon. Koalisyon döneminden çok çekti bu memleket. Nerdeyse 10 senede 12 tane hükümet değişti. 8-9 ayda bir koalisyonlar oldu. Bu Cumhurbaşkanlığı sisteminde bundan sonra koalisyon yok. 5 seneden 5 seneye seçim yapılacak. Cumhurbaşkanımızda hem bakanların hem de yürütmenin başında olacak. Türkiye’mize ve Aksaray’ımıza güzel hizmetler yapacağız.

Başkan Yazgı konuşmasında belediye olarak yaptığı hizmetler de değinerek “Şehrimizde birçok yenilikler yaptık. Yapmaya da devam edeceğiz. Ben göreve ilk başladığımda özellikle kenar mahallerden başlayarak çalışma yapacağım demiştim. Bunun sözünü verdim ama bazı yerlerde altyapı çalışmaları bile yoktu. Kanalizasyonu eksik olan yerler vardı. Su borularının eksik olduğu yerler var ki burada da kanalizasyon altyapımızı çok şükür tamamladık. Şimdi bundan sonra asfalt kaldı. Allah nasip ederse asfaltımızı güzelce atarak sizi çamurdan kurtaracağız. Kesimhane ile ilgili sıkıntılarınızı biliyorum. Onun farkındayım. Amacımda inşallah ileriki zamanlarda orayı tamamen taşımayı düşünüyorum. Yani sizi tamamen kurtaracağım. Yine gübre ve koku ile ilgili sıkıntılarınız vardı. Bununla ilgili de çalışmalarımız devam ediyor. Burada ahır ve mandıraları olanları da yeni bir proje hazırlıyoruz. Onları da alıp tamamen oraya taşıyacağız. Sizi orada da rahatlatacağız. Mis gibi tertemiz bir mahallemiz olacak” Dedi.

Başkan Yazgı’nın konuşmasının ardından vatandaşlar isteklerini ve sorunlarını dile getirdiler. Mahalle toplantılarına ilgili birim müdürlerini de götüren Başkan Yazgı, hangi birimle ilgili sıkıntı varsa o birimin müdürüne sorunun giderilmesi konusunda talimat verdi. Daha sonra yüzlerce çocuğa hediye olarak top dağıtıldı.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021