SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Yeni kimlik ücretleri ne kadar? Belli oldu

Yeni kimlik ücretleri ne kadar? Belli oldu

A - +

Aksaray Haberleri - 11.01.2016 - 10:54

Yeni kimlik ücretleri ne kadar? Belli oldu

Yeni kimliklerin ücreti belli oldu. Peki yeni kimlikler için ne kadar para ödenecek? İşte yeni kimlikler için ödenecek ücretler…

TBMM Genel Kurulu’nda bu hafta görüşülecek yasa tasarısına göre nüfus cüzdanları için ödenecek ücretler belirlendi.
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda bu hafta Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan geçen 21 maddelik ‘Askerlik Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı’ görüşülecek.
NÜFUS CÜZDANI İBARESİ KİMLİK KARTI OLARAK DEĞİŞTİRİLECEK
Tasarı ile ‘Yurt dışında yaşayan vatandaşlardan alınan 6 bin Euro’luk askerlik bedelinin bin Euro’ya düşürülmesi, Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartının vatandaşlara dağıtımına başlanması, Nüfus cüzdanı ibaresi kimlik kartı şeklinde değiştirilmesi, Aile kütüklerinde yer alacak bilgilere biyometrik veri ilave edilmesi, Maden Kanunu, Türk Silahlı Kuvvetleri Kanunu ile 5510 sayılı Kanunu’ gibi kanunlarda düzenlemeler yapıyor. Ayrıca Borsa İstanbul’da işlem gören şirketlerin Sayıştay tarafından denetlenme esaslarının belirlenmesine ilişkin hususları da düzenliyor.
KİMLİKLER İÇİN ÖDENECEK ÜCRETLER
Tasarının kanunlaşmasıyla birlikte nüfus cüzdanları için 8 lira, kanuni bildirim süresi dışında doğum nedeniyle düzenlenen Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı için 15 lira, değiştirme sebebiyle düzenlenen Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı için 15 lira, kayıp nedeniyle düzenlenen Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı için 50 lira alınacak.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021