SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Yeni ehliyetler için 450 TL mi ödenecek?

Yeni ehliyetler için 450 TL mi ödenecek?

A - +

Aksaray Haberleri - 05.12.2016 - 19:16

Yeni ehliyetler için 450 TL mi ödenecek?

Yeni ehliyetler için gereken sağlık raporu ücreti artacak mı? Sosyal medyada dolaşan rapor ücreti 350-400 TL olacak iddiası ile ilgili açıklama geldi.
Özel Lider Sürücü Kursu Kurucusu Gökhan TAŞAL Birlik Haber muhabirine yaptığı açıklamada; Sürücü belgesi için istenilen “sağlık raporuna” ilişkin Sosyal medyadaki haberlerde kamuoyunu yanlış bilgilendiren ifadelerin yer alması üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılması gerekli görülmüştür.
Sürücü belgesi almak için aranan sağlık koşulları, “Sürücü Adayları ve Sürücülerde Aranacak Sağlık Şartları İle Muayenelerine Dair Yönetmelik” ile belirlenmiştir. Söz konusu yönetmelikte yapılan değişiklik 29 Aralık 2015 tarihli Resmi Gazetede yayımlanmıştır.
Buna göre sürücü adayının, sağlık raporu almak için aile hekimlerine ve Bakanlıkça ruhsatlı özel sağlık kuruluşlarındaki pratisyen hekimlere başvurması gerekmektedir. Kişinin herhangi bir sağlık problemi yoksa sağlık raporu aile hekimi tarafından düzenlenir. Aile hekimlerine giden ve ileri bir sağlık sorunu olmadığı tespit edilen vatandaşlardan bu işlem karışlığında herhangi bir ücret talep edilmemektedir.
Aile hekiminin muayenesi sonucu kişide uzmanlık gerektirecek bir sağlık probleminin tespit edilmesi durumunda, kişi söz konusu uzmanlık dallarının bulunduğu sağlık kuruluşlarına sevk edilir.
Sosyal medyadaki haberler gerçeği yansıtmadığı gibi bize ulaşan herhangi bir resmi yazı bulunmamaktadır.
Önemle duyurulur.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021