SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Yeni eğitim öğretim yılı kutlu olsun

Yeni eğitim öğretim yılı kutlu olsun

A - +

Aksaray Haberleri - 16.09.2017 - 14:30

Yeni eğitim öğretim yılı kutlu olsun

CHP Aksaray il başkanı Av.Ali Rıza Toprak yaptığı açıklamada; Yeni eğitim ve öğretim yılımız ülkemiz gençlerine, okula yeni başlayan çocuklarımıza kutlu olsun. Başarılı bir eğitim öğretim yılı geçirmelerini diliyoruz.

Ancak yapboz tahtasına döndürülen müfredat Cumhuriyet’in kurucu değerlerini, kurucularını, kuruluş felsefesini yok etmek için elinden geleni yapmaya çalışıyor. Mustafa Kemal Atatürk’ün ve demokratik laik Cumhuriyet’in ana temelini oluşturan devrimlerin müfredattan çıkarıldığını görüyoruz. Eğitim ve öğretimin temeli bilim olmalıdır. Okulların büyük çoğunluğunun imam hatipe çevrilmesi ve bu konuda gençlerin zorunlu kayda tabi tutulması düşündürücüdür. Eğitim ve öğretimde temel olan devlet okulları maalesef bu konuda yetersiz kalmakta, sınıf mevcutları kapasite üstünde olmakta, parasız eğitim olmasına rağmen velilere bağış ödenmesi konusunda baskı yapıldığını görmekteyiz.

Eğitim ve öğretim giderleri tamamen devlet tarafından karşılanmalı, eğitim ve öğretim teşvik edilmeli, en ücra mahalle veya köyde eğitimsiz kimse kalmamalıdır. Japonya’da bir tek öğrenci için servis gönderen devlet örnek alınmalı, denetimsiz özel servisler, servis aracı sürücüleri mutlaka belli kıstasları taşımalı. Sabıkalı, bağımlı kişilerin servis sürücüleri olmalı kesinlikle önlenmelidir.

Sancılı bir eğitim öğretim yılı geçireceğiz. Buna rağmen veliler ve gençlerimiz umudunu kaybetmeden eğitim ve öğretime devam etmelidir. Aydınlık, çağdaş, bilim için yeni eğitim öğretim yılını kutluyor, gençlerimize başarılar diliyorum.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021