SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Yeni Dönem Okullarda Huzur ve Güvenlik Toplantısı düzenlendi

Yeni Dönem Okullarda Huzur ve Güvenlik Toplantısı düzenlendi

A - +

Aksaray Haberleri - 03.02.2018 - 12:09

Yeni Dönem Okullarda Huzur ve Güvenlik Toplantısı düzenlendi

2017-2018 Eğitim ve Öğretim yılı 2. dönemi huzur ve güven içinde geçmesi amacıyla, okullarda alınması gereken güvenliğin azami ölçüye çıkarılması ve uyuşturucu maddelerle mücadele kapsamında, İlimizde yapılacak çalışmaları koordine etmek maksadıyla Vali Aykut Pekmez başkanlığında Valilik toplantı salonunda “Okullarda Huzur ve Güvenlik Toplantısı” gerçekleştirildi.

Toplantıya Vali Yardımcısı Kubilay Ant, Belediye Başkan Yardımcısı Güven Kemerkaya, İl Jandarma Komutanı Albay Fuat Anık, İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal, İl Sağlık Müdürü Uz.Dr. Cengizhan Kılıçaslan, Köy ve Mahalle Muhtarları, Okul Aile Birliği Başkanlarının temsilcileri katıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü sunumuyla İlimizde geçen yıllarda ve 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı 1. dönemde yapılan çalışmalar ve 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı 2. dönemde alınması gereken tedbirler hakkında detaylı bilgiler verildi.

Toplantıda konuşan Vali Pekmez; “öğrencilerimizin daha güvenli şekilde eğitimlerini sürdürebilmeleri ve okula gidiş-gelişlerini güvenli şekilde yapabilmeleri amacıyla, her okulumuza güvenli eğitim koordinasyon görevlisinin görevlendirilmesi sağlanacaktır. Okul servis araçlarının hem sürücülerinin hem de araçlarının denetimleri periyodik olarak yapılacak, okul önleri ve yakınlarında ilgisiz kişilerin bulunması engellenecek, okul kantinlerinde periyodik denetimler yapılarak öğrencilerimizin sağlıklı beslenmesi sağlanacaktır. Okul giriş ve çıkış saatlerinde okul önlerinde gerekli trafik tedbirleri alınacak, pansiyonlu okullarda pansiyonların fiziksel durumu denetlenecek, okul kamera sistemlerinin Kent Güvenlik Yönetim Sistemine (KGYS) entegresi için gerekli çalışmalar yapılacak, uyuşturucu ile mücadelede okul, aileler ve sivil tolum kuruluşları ile ortak programlar yapılacaktır” dedi.

Toplantıda söz alan Kurum amirleri, muhtarlar ve okul aile birliği başkanları eğitim ve öğretim yılı içerisinde karşılaştıkları sorunları dile getirerek, gerekli önlemlerin alınması talebinde bulundular.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021