SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Yaşar SARIKAYA, Gazeteciler Birliği’nde Güven Tazeledi

Yaşar SARIKAYA, Gazeteciler Birliği’nde Güven Tazeledi

A - +

Aksaray Haberleri - 30.06.2017 - 9:12

Yaşar SARIKAYA, Gazeteciler Birliği’nde Güven Tazeledi

Gazeteciler Birliği Olağan Genel Kurulu yapıldı. Genel Başkan Yaşar Sarıkaya, genel kurulda oy birliği ile güven tazeledi.
Kongrenin açılışında konuşan Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Yaşar Sarıkaya, medya sektöründe yaşanan sorunlara dikkat çekti. Gelişmiş demokrasilerin vazgeçilmez unsuru olan medyanın, 15 Temmuz 2016 tarihinde yaşanan darbe girişiminde önemini açıkça ortaya koyduğuna dikkat çeken Sarıkaya, “Tüm gücüyle darbe girişiminin karşısında duran Türk basını, darbenin engellenmesinde çok önemli rol oynadı. Bu nedenle basının günümüzde var olan sorunlarının çözülmesi, geniş kitlelerin doğru, tarafsız ve hızlı haber almasının önü açılmalıdır” dedi.

“Basın, uzun yıllar hep özgür olma mücadelesi vermiştir”
“Ülkemiz, basın/medya alanında kapsamlı bir değişime, yenilenmeye ihtiyaç duymaktadır” diyen Sarıkaya konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Özgürlüklerden çalışma koşullarına, mesleki düzenleme zorunluluğundan Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü ve Basın İlan Kurumunda yeniden yapılanmaya kadar bir dizi yenilik, geniş katılımlı çalıştaylar dizisi ile belirlenmeli ve uygulanmaya konulmalıdır. Basın, uzun yıllar hep özgür olma mücadelesi vermiştir. Özellikle 12 Eylül döneminde büyük baskılar yaşanmıştır. Günümüzde de, Türk Ceza Kanunu ve Terörle Mücadele Kanunu’nun bazı maddeleri ifade özgürlüğünü kısıtlayan hükümler içermektedir. Gazeteciler yazdıkları yazılar, yorumlar ve haberler nedeniyle yargılanabilmektedir. Bu durumun sona erdirilmesi ve basın özgürlüğünün gerçek anlamda sağlanması gerekmektedir.”
Medya sektöründeki çalışma koşullarına, gazetecilerin yıpranma hakkına, mesleki düzenleme ihtiyacına, televizyon yayıncılığı ve sorunları ile internet yasasına da değinen Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Yaşar Sarıkaya, “Konuşmamın sonunda, demokratik, laik, çağdaş hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün sektörümüze ilişkin düşüncelerine vurgu yapmak istiyorum. Şöyle diyor Gazi Mustafa Kemal Atatürk; ’Basın, milletin müşterek sesidir. Başlı başına bir kuvvet, bir mektep, bir rehberdir. Basın hürriyetinden doğan mahzurların giderilme vasıtası, yine basın hürriyetidir.’” dedi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021