SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Yapılandırma süresi 25 Kasım 2016 tarihinde sona erecek

Yapılandırma süresi 25 Kasım 2016 tarihinde sona erecek

A - +

Aksaray Haberleri - 15.11.2016 - 15:47

Yapılandırma süresi 25 Kasım 2016 tarihinde sona erecek

Aksaray Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Melih ÖZAN, bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin 6736 sayılı kanunun getirdiği avantajlardan yararlanma süresinin 25 Kasım 2016 tarihinde sona ereceğini belirterek, bu kanundan yararlanmak isteyen mükelleflerin müracaatlarını son güne bırakmadan biran önce yapmasının daha doğru olacağını belirtti ve şöyle devam etti :

“Yapılandırma kapsamına 30 Haziran 2016 tarihinden önceki dönemlere ait Vergi ve cezalar, SGK prim ve cezaları, Oda aidatları, İdari para cezaları, gecikme faizleri, gecikme zamları, taşınmaz kültür varlıklarının korunmasına katkı payı, gümrük vergileri, trafik cezaları, askerlik, nüfus, seçim cezaları, karayolu geçiş ücreti, RTÜK idari para cezaları, YURT-KUR öğrenim ve katkı kredisi alacakları gibi alacaklar girmektedir. Ayrıca belediyelerin idari para cezaları, su, atık su ve katı atık ücreti alacaklarının girdiğini, bu tür borcu olanların gecikme zammından vaz geçilerek borçlu mükelleflere büyük kolaylık sağlayacaktır. Ödemeler peşin veya taksitli olmak üzere iki şekilde yapılacaktır ve yapılandırmadan sonra ilk taksit ödemesi vergilerde Kasım ayı, Sosyal güvenlik primlerinde ise Aralık ayında başlayacaktır. Yapılandırılan borçlar peşin veya bir miktar gecikme faizi ile birlikte 6-9-12-18 taksit şeklinde iki ayda bir ödeme yapılacaktır. Peşin ödemeler daha avantajlıdır. Ödemelerini taksitle yapacak mükelleflerin ilk iki taksitlerini muhakkak sürelerinde ödemeleri gerekmektedir.”

Ayrıca 2011 – 2012 – 2013 – 2014 ve 2015 yılları Gelir, Kurumlar, Stopaj ve K.D.V yönünden beyan edilen matrahların kanunda belirtilen oranlarda artırılması durumunda ilgili yıllara ait her hangi bir vergi incelemesinin söz konusu olmayacağının altını çizen ÖZAN, matrah artırımı uygulamasının vergi incelemelerinden kurtulmak adına adeta bir kasko niteliğinde olduğunu belirtti. Mükelleflerin yasayla ilgili daha teferruatlı bilgi almak için bir an önce Mali Müşavirleriyle durumlarını değerlendirerek faydalanmalarının daha doğru olacağı inancını taşımaktayım diyen ÖZAN, 6736 sayılı Kanunun Mükelleflerimize ve ülkemize hayırlı sonuçlar getirmesini diliyorum dedi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021