SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Yamaç Paraşütünün Kalbi Aksaray’da Attı

Yamaç Paraşütünün Kalbi Aksaray’da Attı

A - +

Aksaray Haberleri - 29.08.2016 - 15:04

Yamaç Paraşütünün Kalbi Aksaray’da Attı

Aksaray Valiliği ve Aksaray Belediyesinin katkılarıyla 22 – 28 Ağustos 2016 tarihleri arasında Aksaray’da düzenlenen ve 13 ülkeden 130 pilotun katılımı ile gerçekleştirilen Yamaç Paraşütü Dünya Kupası Ön Şampiyonası sona erdi.

Aksaray’da düzenlenen Dünya Kupası Ön Şampiyonasının ilk uçuşunun Şehit Astsubay Ömer Halisdemir’in anısına gerçekleştirilmişti Yamaç Paraşütü Şampiyonasında dereceye giren sporcular için ödül töreni düzenlendi. Törene, AK Parti Aksaray Milletvekili Mustafa Serdengeçti, Aksaray Vali Yardımcısı Kubilay Ant, Belediye Başkan Yardımcısı Güven Kemerkaya ve pilotlar katıldı.

Uluslararası Havacılık Federasyonunun (FAI) izniyle düzenlenen Yamaç Paraşütü Dünya Kupası Ön Şampiyonası, yapılan ödül töreniyle son buldu. Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonunun Hava Sporları Aksaray Temsilcisi Abdullah Kahraman, Şampiyonanın düzenlenmesinde kendilerine destek sağlayan herkese teşekkür ederek , “Aksaray tarihinde ilk defa düzenlenen bu üst düzey şampiyonayı hiçbir sorun olmadan bitirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu şampiyonadan sonraki hedefimiz Yamaç Paraşütü Dünya Kupası Şampiyonası’na ev sahipliği yapmak olacak. Bunu düzenlemek için de şimdiden çalışmalara başlayacağız. Şampiyonaya katılan tüm sporcularımıza teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Milletvekili Mustafa Serdengeçti ise yaptığı açıklamada “ Yamaç paraşütünün Aksaray’da olması Aksaray’ın ve Türkiye’nin tanıtımı açısından çok önemli. Burada yapılan yarışmadan sonra Fransa’da finaller olacak. Amacımız gelecek sene bu finalin Türkiye’de ve Aksaray’da yapılması. Aksaray’ın değişik değerlerinin farkına varmak ve onları geliştirmek Aksaray’ın tanıtım açısından çok önemli bizde bunun için elimizden geleni yapıyoruz. Aksaray’ımızda yapılan bu organizasyon dünya çapında büyük bir organizasyon. Bu organizasyonda ev sahibi olarak Aksaray’ın devam ettirmesini temenni ediyorum ve bunun Aksaray’ın tanıtımında çok önemli bir yere sahip olacağını düşünüyorum. Bizlerde valiliğimizle, belediyemizle, kültür müdürlüğümüzle ve Aksaraylı hemşerilerimizle bu işe sahip çıkacağız.” şeklinde konuştu.

Genel Klasmanda; Stanislav Klikar,Durali Karaca,Murat Tuzer. Sport Klasmanda; Mohamad Ali Hosseini Semnani, Kayvan Arianpour, Mustafa Aztekin.Bayanlar Klasmanında; Fateme Eftekhari,Gülşah Asmalı,Merve Gülşah Arslan adlı sporcular elde ettikleri başarılarla ödül almaya hak kazandılar.

Şampiyonada 3 farklı kategoride dereceye giren sporculara protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021