SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Yamaç Paraşütü Şampiyonası sona erdi

Yamaç Paraşütü Şampiyonası sona erdi

A - +

Aksaray Haberleri - 14.09.2015 - 15:10

Yamaç Paraşütü Şampiyonası sona erdi

Aksaray Valiliği ve Aksaray Belediyesince organize edilen Uluslararası XC OPEN Hasandağı Uzun Mesafe Yamaç Paraşütü Şampiyonası ve Türkiye Kupası Yarışması sona erdi.

6-12 Eylül tarihleri arasında 20 ülkeden 150 sporcunun katılımıyla yapılan şampiyonanın kupa ve ödül töreni yapıldı.

Öğretmenevinde düzenlenen ödül törenine Aksaray Valisi Şeref Ataklı, Vali Yardımcısı Şahin Bayhan Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, Belediye Başkan Yardımcıları Güven Kemerkaya, Mustafa Karahancı, Aksaray İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan, Türkiye Hava Sporları Aksaray Temsilcisi Abdullah Kahraman ve sporcular katıldı.

Vali Şeref Ataklı, ilk defa böyle bir organizasyonun Aksaray’da gerçekleştirildiğini belirterek bundan sonrada bu tür organizasyonları Aksaray’da yapmak istediklerini söyledi.

Hasandağı Yamaç Paraşütü sporu bakımında uygun imkanlar sunduğunu ifade eden Vali Ataklı, bu sporun Aksaray’da daha iyi yapılması için sporculardan gelecek önerilere de açık olduklarını belirtti.

Konuşmaların ardından Genel Yarışma, Genel Bayan, Türk Bayanlar, Türk Erkekler ve Takımlar kategorisinde dereceye giren sporcu ve takımlara kupa ve madalyaları Vali Şeref Ataklı, Belediye Başkan Yardımcıları Güven Kemerkaya, Mustafa Karahancı Emniyet Müdürü Mehmet Aslan tarafından verildi.

Türkiye Hava Sporları Aksaray Temsilcisi Abdullah Kahraman yaptığı açıklamada, şampiyonada daha önce dünya ve Türkiye dereceleri elde etmiş sporcuların bu yarışmada mücadele ettiğini söyledi.

Yarışmaların dünyanın çeşitli ülkelerinde düzenlenen F1 yarışları gibi değerlendirilebileceğini belirten Kahraman şunları ifade etti: ‘Bu yarışmalar dünyanın 7 ayrı ülkesinde düzenlenmekte. Aksaray’da düzenlenen Uluslararası XC OPEN Hasandağı Uzun Mesafe Yamaç Paraşütü Şampiyonası ve Türkiye Kupası Yarışması bu anlamda önemli bir yer tutmaktadır. Bu yarışmaya katılan yabancı sporcular 7 ayrı ülkede düzenlenen yarışmalarda elde edecekleri puanların toplanması ile dünyada derece sıralamasına giriyorlar. Yarışmanın Türkiye Kupası bölümünde ise burada ilk üç dereceye giren Türk sporcular Milli Takıma girmeye hak kazandılar.’dedi.

Şampiyona sonucunda dereceye giren sporcular şu şekilde oluştu:

Genel Yarışma: 1.Durali Karaca, 2. Dora Göksal, 3. Semih Sayır

Genel Bayan Yarışma: Merve Aslan, 2. Karina Sharipova, 3. Boriana Chtirkova

Türk Erkek Yarışma: 1.Durali Karaca, 2. Dora Göksal, 3. Semih Sayır

Türk Bayan Yarışma: 1.Merve Aslan, 2. Gizem Nalbur, 3. Gülşah Asmalı

Takımlarda Yarışma: 1.GIN-THK, 2. Ankara Yamaç Paraşütçüleri, 3. Russian Team

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021