SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Yabancı Uyruklular için İl Müdürleri Toplantı Düzenledi

Yabancı Uyruklular için İl Müdürleri Toplantı Düzenledi

A - +

Aksaray Haberleri - 21.10.2015 - 11:16

Yabancı Uyruklular için İl Müdürleri Toplantı Düzenledi

İlimizde bulunan Afganistan, Suriye ve diğer yabancı uyruklular ile UK( Uluslarası Koruma Kapsamında olan Yabancı) uyrukluların durumunu değerlendirmek üzere Sosyal Güvenlik İl Müdürü Saffet ÇALIŞKAN, Çalışma ve İş-kur İl Müdürü Bülent BEKİN, İl Göç İdaresi Müdür Vekili Hasan EKECİK birlikte Aksaray Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğünde toplantı düzenlediler.

İlgili Sosyal Güvenlik İl Müdür Yardımcısı ile SGK İl Müdürlüğü Denetmenleri, Çalışma ve İşkur, İl Göç İdaresi Müdürlüğü uzmanlarının da katıldığı toplantı da Yabancı uyrukluların özellikle inşaat, tarım ve hayvancılık alanında çalıştıklarının Çalışma İzni Belgesi almaları konusunda karşılaşılan sıkıntıların olduğuna vurgu yapıldı.

Ayrıca Yabancı Uyruklu işçilerin Çalışma ve İşkur İl Müdürlüğü’nün Çalışma İzni Belgesi almak için internet ortamında başvuru yapmayla ilgili sorunlarla karşılaşıldığı ifade edildi.

Çalışma ve İş-kur Müdürü Bekin “yabancılarla ilgili karşılaşılan özellikle Çalışma izni alma noktasında ne yapılabilir. Gerekli ön çalışmamızı yapalım. Müdürlükler olarak birlikte hazırlayacağımız raporu sunalım”dedi.

İl Göç İdaresi Müdür Vekili Hasan Ekecik’ ten de Yabancı İşçilerin, UK (Uluslararası Koruma Kapsamında olanlar) sığınmacıların Çalışma iznine esas olan oturma izni ile ilgili bilgiler alındı.

Sosyal Güvenlik İl Müdürü Saffet Çalışkan ise “Alo 170’ e gelen ihbarlar ile yapılan denetimler de Çalışma İzin Belgesi alınmasının fiili zorluğundan dolayı işverenlere, ciddi ölçüde İdari Para Cezası uygulanmaktadır. İşverenlerde Çalışma İzni alınamadığından dolayı bu duruma bir çözüm bulunmasını istemektedir”dedi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021