SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Vicdan Konvoyu Aksaray’dan Geçiyor

Vicdan Konvoyu Aksaray’dan Geçiyor

A - +

Aksaray Haberleri - 03.03.2018 - 13:13

Vicdan Konvoyu Aksaray’dan Geçiyor

Birleşmiş Milletler verilerine göre Suriye hapishanelerinde mahpus durumda olan kadın ve kız çocuklarından oluşan toplam 6736 kişinin serbest bırakılmaları için İHH organizesinde 55 ülkeden aktivistlerin destek verdiği büyük bir insani konvoy faaliyeti gerçekleşiyor. 6-8 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek konvoyun tamamen kadınlardan oluşacağı belirtildi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Aksaray İHH İnsani yardım Derneği başkanı Önder Özkan, Suriye hapishanelerinde her türlü işkence, tecavüz ve ahlaksızlığa maruz kalan kız çocukları ve kadınların serbest kalmaları için başlatılan bu önemli faaliyete Aksaray’dan da destek beklediklerini belirtti.

7 Mart’ta Aksaray’dan geçecek olan yaklaşık 5000 kişilik konvoyun ilimizde öğle yemeği ve namaz molası vereceğini ifade eden Özkan, halihazırda iki otobüs ile konvoya katılım sağlayacaklarını söyledi. Konvoyun 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Antakya’da yapılacak basın açıklaması ile sona ereceği bildirildi.

Dernek Başkanı Özkan, kardeşinin derdiyle dertlenmenin kulluk ve kardeşlik hukukunun gereği olduğuna vurgu yaptı ve konvoya destek veren herkese teşekkür etti.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021