SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Vergi ödemeleri karşılıklı anlayış ve işbirliğine dayanmalıdır

Vergi ödemeleri karşılıklı anlayış ve işbirliğine dayanmalıdır

A - +

Aksaray Haberleri - 22.02.2016 - 15:58

Vergi ödemeleri karşılıklı anlayış ve işbirliğine dayanmalıdır

22-28 Şubat tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle kutlanan Vergi Haftası nedeniyle Aksaray Defterdarı Uğur Arslan, Aksaray Valisi Şeref Ataklı’yı makamında ziyaret etti.

Defterdar Arslan ile beraberinde Vergi Dairesi Müdürü Halil İnce, Gelir Müdür Vekili Ekrem Mutlu, Muhasebe Müdürü Hulusi Aslan, Milli Emlak Müdürü Harun Yıkmış ve Muhakemat Müdürü Lokman Mucur’u Valilik makamında kabul eden Vali Ataklı, 27. Vergi Haftası kutlamaları kapsamında yapılacak etkinlikler hakkında bilgi aldı.

Ziyarette açıklamalarda bulunan Vali Ataklı: “Vergi ödemeleri karşılıklı anlayış ve işbirliğine dayanmalıdır. Devletimiz vatandaşlarımız için var. Toplanan vergiler de vatandaşlara hizmet sunulması için toplanıyor. Toplumumuzdaki vergi bilinci de bir hayli gelişti, kayıtlı ekonomiye geçtikçe bu oran daha düzgün hale geliyor” dedi.

Vergi bilincini daha da yükselmesi gerektiğine söyleyen Vali Ataklı: “İnsanlarımız vergilerini zorla değil de gönüllü olarak verebilmeli, bunu sağlamamız gerekiyor. Toplanan vergilerin hizmete dönüştüğünü gördükçe vatandaşımızdaki vergi bilinci de artacaktır” dedi.

Aksaray maliye teşkilatının yaptıkları çalışmalardan dolayı kutlayan Vali Ataklı vergisini düzenli ödeyen vatandaşları ve iş adamlarını tebrik etti.

Defterdar Arslan ise yaptığı açıklamada Aksaray’ın tahsilat oranının %89 olduğunu belirterek kentin giderlerinin %89’unu vergi olarak karşıladığını söyledi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021