SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Valilik Yeniden Tarihi Binada

Valilik Yeniden Tarihi Binada

A - +

Aksaray Haberleri - 04.08.2015 - 15:54

Valilik Yeniden Tarihi Binada

Restorasyon tamamlandı, 86 yıllık tarihi Hükümet Konağı Valilik olarak kullanılmaya başlandı.

Aksaray’ın önemli simgelerinden olan Valilik binası restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından hizmete girdi. Valilik Makamı yeniden tarihi binaya taşındı.

Aksaray Valisi Şeref Ataklı 1927 yılında yapımına başlanılan ve 1929 yılında tamamlanarak Hükümet Konağı olarak hizmet veren Vilayet binasının Aksaray’ın en önemli simgeleri arasında bulunduğunu söyledi.

Hazırlanan kapsamlı restorasyon planına göre çalışmaların başladığını tarihi binadaki bazı bölümlerde tamirat ve yenilemelerin yapıldığını belirten Vali Ataklı, ‘Yenileme çalışmaları başladıktan sonra bazı bölümlerin tamiratları ve yenileme gerekliliği ortaya çıktı. Bu nedenle yenileme süreci uzatılarak binanın bütün eksikliklerinin giderilmesi için çalışmalar sürdürüldü. Gelinen noktada 86 yıllık tarihi binanın zamanla eriyen taş blokları değiştirildi. Binanın arka bölümünde güçlendirme çalışmaları yapıldı. Tüm dış taş duvarları tekniğine uygun şekilde elden geçirilerek tamir ve yenilemeleri yapıldı.’ dedi.

İçerde de önemli çalışmaların yapıldığını belirten Vali Ataklı, eskiyen ısı, su ve elektrik tesisatlarının yenilenerek hatların değiştirildiğini söyledi.

1920–1933 yılları arasında Vilayet olan Aksaray’ın önemli simgelerinden olan binanın, dönemin özelliklerini ve mimarisini en iyi şekilde yansıtan yapılar arasında gösterildiğini belirten Vali Ataklı, tarihi binanın Valilik olarak kullanılmaya başlandığını belirtti.

Aksaray Hükümet Konağı 1924-1932 yıllarında Aksaray’ın 2. Valisi olarak görev yapan Yusuf Ziya Günar döneminde 1927 yılında yapımına başlanarak 1929 yılında tamamlanarak hizmete girdi. 1933 yılında Valiliğin lağvedilmesinin ardından Kaymakamlık olarak kullanılan tarihi bina 1989 yılında Aksaray’ın tekrar Vilayet yapılması ile Valilik olarak kullanılmaya başlandı.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021