Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Valilik makamına çocuklar oturdu

Valilik makamına çocuklar oturdu

A - +

Aksaray Haberleri - 20.04.2018 - 17:13

Valilik makamına çocuklar oturdu

Vali Pekmez: “Ulu Önder Atatürk bu bayramı millet egemenliğini sonsuza kadar koruyacak olan çocuklara armağan etti”
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile T.B.M.M açılışının 98. Yıldönümü dolayısıyla İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal beraberinde Kılıçarslan Ortaokulu Müdürü Mahmut Göktaş, okul öğretmenlerinden Neşe Memiş ve öğrencilerden oluşan heyet ile Aksaray Valisi Aykut Pekmez’i makamında ziyaret etti.

Vali Pekmez ziyarette çocuklarla bir süre sohbet etti. 23 Nisan tarihinin anlamı ve önemi hakkında soru sorduğu çocuklara gelecekte yapmak istedikleri meslekler hakkında bilgi aldı.

Vali Pekmez; Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 23 Nisan 1920 günü açılması ile millet egemenliği resmen hayata geçirilmiş, bu önemli gün Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından, millet egemenliğini sonsuza kadar koruyacak olan çocuklara armağan ettiğini söyledi.

Dünya’da başka hiçbir ülkede böyle bir çocuk bayramının olmadığını kaydeden Vali Pekmez; çocuklardan bunu iyi anlamalarını ve kendilerini en iyi şekilde yetiştirmelerini isteyerek; “Atatürk’ün sizlere duyduğu güven ve inanca layık olmak en önemli görevinizdir.’ dedi.

-Valilik makamına çocuklar oturdu

Ziyarette; 4. Sınıf öğrencileri Zeynep Hazal Küçükbıçakçı, Ceyda Tınkılıç, Mürsel Öğe, Zeki Tuna Özdil sırasıyla Valilik Makamını devreden Vali Aykut Pekmez; yeni görevlerinde başarılar dileyerek Aksaray’da eksikliğini gördükleri ve yapılması gerekenlerle ilgili talimat verebileceklerini söyledi.

Aksaray’da çocuklara yönelik yapılan etkinlik ve faaliyetlerin arttırılmasını isteyen Çocuk Valililer Aksaray’ın daha yeşil görünüme kavuşması için çalışmaların arttırılmasını istediler.

Çocuklara çeşitli hediyeler veren Vali Pekmez; İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal, Okul Müdürü Serhat Aslan ile Türkçe Öğretmeni Hatice Sungur ve öğrencilerin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti belirterek 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladı.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021