SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Vali Şeref Ataklı Sanayicileri ziyaret etti

Vali Şeref Ataklı Sanayicileri ziyaret etti

A - +

Aksaray Haberleri - 19.06.2015 - 15:14

Vali Şeref Ataklı Sanayicileri ziyaret etti

Aksaray Valisi Şeref Ataklı, Aksaray Organize Sanayi Bölgesinde ve OSB dışında üretim yapan sanayi kuruluşlarını ziyaret etti.

Vali Ataklı, beraberinde Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Koçaş, OSB Bölge Müdürü İsmet Çağlar ile OSB içerisinde ve OSB dışında üretim yapan fabrikaları ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

İlk ziyaretini Aksaray’dan dünyanın çeşitli ülkelerine ihracat yapan Caselli Treyler’e yapan Vali Ataklı araç üstü ekipman üretimi yapan Caselli fabrikası faaliyetlerini yerinde inceleyerek üretim tesislerini gezdi. Vali Şeref Ataklı, Girgin Grup Yönetim Kurulu Başkanı Adem Girgin’den üretim ve çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Caselli’nin tanker, dorse ve römork grubunda üretim yaptığını belirten Adem Girgin, ürünlerin iç pazarın yanı sıra önemli bir bölümünün ihraç edildiğini söyledi.

Vali Şeref Ataklı’nın ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti ifade eden Girgin, : ‘Aksaraylı üretici sanayiciler olarak büyüklerimizin bu ziyaretlerinden büyük moral buluyoruz. Sayın Valimize de ziyaretleri nedeniyle çok teşekkür ediyoruz. Devlet büyüklerimizi yanımızda görmek bizleri mutlu ediyor” dedi.

OSB içinde ve dışında önemli yatırımların yer aldığını belirten Vali Şeref Ataklı yaptığı açıklamada ‘Aksaraylı insanlarımızın kentimizde yatırım yapmaları bizi daha çok memnun ediyor. Geçmiş zamandaki küçük işletmeler halinde olan işletmelerimiz şimdi yurt dışına ihraç yapacak kadar üretim miktar ve kalitesine ulaşmıştır. Bizler bundan memnuniyet duyuyoruz.’ dedi.

Aksaray’da sanayinin daha da gelişmesi için ne yapılması gerekiyorsa el birliği içerisinde hep beraber gayret gösterdiklerini ifade eden Vali Ataklı, ‘Aksaraylı firmalarımızın üretim faaliyetleri içinde bulunuyor olmazı, özellik ihracata dönük yönlerini ayrıca takdir edilmeye değer. İnşallah daha gelişir, daha çok üretim yapar hem kendi yöremize hem ülkemize de bu anlamda katkıda bulunmuş oluruz. Bizler sanayi kuruluşlarımızı ziyaret ediyoruz. Onların durumlarını inceliyoruz. Varsa sorunları yardımcı olmaya çalışıyoruz, çalışacağız. Daha çok yatırım daha çok istihdam için Aksaray’ın daha iyi yerlere gelmesi için hep beraber gayret göstereceğiz’ dedi.

Vali Şeref Ataklı beraberinde TSO Başkanı Ahmet Koçaş, OSB Bölge Müdürü İstem Çağlar ile OSB’de geri dönüşüm kâğıtları ile yumurta kabı üretimi yapan Dentaş A.Ş, Otomotiv firmalarına üretim yapan Sarıgözoğlu ve Halı üretimi yapan Abaklı Halıcılık firmalarının üretim tesislerini ziyaret etti. Fabrika sahibi ve yetkilileri ile görüşerek bilgi alan Vali Ataklı, sorun ve ihtiyaçlarla ilgili istişarede bulundu.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021