SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Vali Mantı’nın, Öğretmenler Günü Mesajı

Vali Mantı’nın, Öğretmenler Günü Mesajı

A - +

Aksaray Haberleri - 23.11.2018 - 12:16

Vali Mantı’nın, Öğretmenler Günü Mesajı

Aksaray Valisi Ali Mantı yaptığı yazılı açıklamada; 1928 yılında büyük Atatürk’ün Millet Mektepleri Başöğretmenliği unvanını kabul ettiği tarih olan 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Bir milletin gelişmiş ülkeler seviyesine ulaşabilmesi; eğitim ve öğretimin bilimsel yöntemlerle yürütülmesi ile mümkün olabilir. Eğitim meselesini halleden milletler; kültür, sanat, bilim, teknoloji, sosyo-ekonomik alanda da kalkınmış ve ilerlemiştir.

Aziz milletimiz de bilgiyi, eğitimi hep ön planda tutmuş, kendisine bir harf öğretene çok büyük bir değer yüklemiştir. Türk toplumunun şekillenmesinde, Cumhuriyetin güçlenmesinde, milli kültürümüzün geliştirilerek güçlenmesinde öğretmenlerimiz en fedakâr ve saygıya değer unsurlardır. Bu nedenle; Gazi Mustafa Kemal Atatürk; “Bir millet irfan ordusuna malik olmadıkça, savaş meydanlarında ne kadar parlak zaferler elde ederse etsin, o zaferlerin yaşayacak neticeleri vermesi, ancak irfan ordusuyla kaimdir. Muallimler! Yeni nesli, Cumhuriyetin fedakâr muallim ve mürebbilerini sizler yetiştireceksiniz. Ve yeni nesil sizin eseriniz olacaktır” demiştir.

Öğretmenlerimizin almış oldukları vazife bilinci dâhilinde görevlerini ciddiyet ve titizlikle ifa edeceklerine inanıyor, bu vesile ile başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ü ve ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi rahmetle yâd ediyor ve tüm öğretmenlerimizin “Öğretmenler Gününü” kutluyorum.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021