SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Vali Ataklı:Köylerde şartları daha da iyileştirme gayretinde olacağız

Vali Ataklı:Köylerde şartları daha da iyileştirme gayretinde olacağız

A - +

Aksaray Haberleri - 24.02.2015 - 12:48

Vali Ataklı:Köylerde şartları daha da iyileştirme gayretinde olacağız

Aksaray Valisi Şeref Ataklı köy şartlarının daha da iyileştirilmesi için gayret gösterdiklerini söyledi. Vali Şeref Ataklı, beraberinde İl Jandarma Komutanı Albay Levent Ölmez, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ramazan Altundağ, Mahalli İdareler Müdürü Sertif Önder, İl Genel Meclis Üyeleri Celalletin Kılıç ve Hacı Yapılcan ile merkeze bağlı Yağan, Sağırkaraca, Ekecik Tol, Gültepe ve Akin köylerini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Ziyaret ettiği köylerde köy muhtarları ve vatandaşlarla görüşerek sorunları dinleyen Vali Şeref Ataklı köy ziyaretlerine verdiği önemi belirterek vatandaşlarla birebir görüşerek sorunlar ve ihtiyaç duyulan hizmetler ve beklentilerin daha iyi anlaşıldığını söyledi.

Köylerin eksikliklerinin giderilmesi ve vatandaşların taleplerini iletmesi için köy ziyaretlerine devam edeceklerini vurgulayan Vali Ataklı, ”Şehirde olan ne varsa artık köylerimizde de var. Eksik olanları da tamamlamaya gayret gösteriyoruz. Köylerimizde yaşayan vatandaşlarımız belli bir geçim düzeyinin üzerine çıktı. Yol, taş, içmesuyu, çöp gibi hizmetleri vermek ve bu hizmetlerin kalitesini arttırmak suretiyle şartları daha da iyileştirme gayretindeyiz.’ dedi.

Ziyaret ettiği köylerde vatandaşların taleplerini dinleyen Vali Ataklı, vatandaşların geçimlerini sağladığı tarım ve hayvancılık alanında daha da iyi duruma gelmelerini sağlamak için gölet veya baraj yapılabilecek her türlü sahaları değerlendireceklerini yapılan incelemelerde olumlu sonuç alınan her yerde bu hizmetleri yapacaklarını söyledi.

Köylerde yeni yerleşim alanlarına ihtiyaç duyulduğunun belirtilmesi üzerine bir açıklama yapan Vali Ataklı,: ‘’İl Özel İdaresi bu konuda kapsamlı bir çalışma başlattı. 2015 yılı sonuna kadar bütün köylerimizde köy yerleşik plan çalışmasını tamamlayacak. Bu plan sonrasında arsa ihtiyacı hissedilen bölgelerde arsa üretimi yapacağız.’ dedi.

Aksaray’da bütün köylerin evsel atıklardan oluşan çöplerinin toplanması için de planlama yapıldığını ifade eden Vali Ataklı il genelindeki bütün köylere toplam da 1500 adet çöp konteyneri dağıtıldığını köylerin çöplerinin toplanmaya başladığını söyledi.

Bir çok köyden ek konteyner talebi geldiğini bunu da değerlendirdiklerini belirten Vali Ataklı önümüzdeki günlerde dağıtılan konteynerlere köylerin büyüklüğüne göre ilave yapılabileceğini söyledi.

2015 yılında içmesuyu depo yenileme, yol bakım ve köylere kilitli taş dağıtımı ile ilgili çalışmalara ağırlık verileceğini belirten Vali Şeref Ataklı, kamu kaynaklarının öncelikli hizmetler başta olmak üzere en verimli şekilde kullanılacağını belirtti.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021