SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Vali Ataklı ‘Hasandağı’nı turizme kazandıracağız’

Vali Ataklı ‘Hasandağı’nı turizme kazandıracağız’

A - +

Aksaray Haberleri - 19.01.2015 - 15:18

Vali Ataklı  ‘Hasandağı’nı turizme kazandıracağız’

Aksaray Valisi Şeref Ataklı Hasandağı Kış Sporları Turizm Merkezi alanında incelemelerde bulundu. Hasandağının çok yönlü turizm kapasitesine sahip olduğunu ifade eden Vali Ataklı, Hasandağını turizme kazandırmak için proje çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Vali Ataklı ve beraberinde bulunan Gençlik Spor Bakanlığı Yatırımlar ve Tesisler Daire Başkanlığı Uzmanı Hasan Sağlam, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cüneyt Alkan, AFAD Aksaray İl Müdürü İsmail Öztabak ile Hasandağı Kış Sporları ve Turizm Merkezinde incelemelerde bulundu.

Hasandağı’nın kayak, dağcılık, yamaç paraşütü ve diğer spor faaliyetlerinin yapılabileceği altyapı imkânlarına sahip olduğunu ifade eden Vali Ataklı, kış spor turizminin geliştirilmesi için gerekli proje çalışmalarına başladıklarını söyledi.
Bu konuda ilgili tüm kurumların işbirliği içinde olduğunu belirten Vali Ataklı bakanlık uzmanlarının da Hasandağı Kış Sporları Turizm Merkezinde farklı aktivitelerin yapılabileceği düşüncesine sahip olduklarını ifade etti.

Yapılacak yatırımlarla Hasandağının Ortaanadolunun en önemli turizm merkezi haline geleceğini vurgulayan Vali Ataklı; ‘Hasandağı Kış Sporları Turizm Merkezi bölgesine giden yolun bakım ve onarımı ile kayak pistlerinin oluşturulması ve mekanik tesislerin kurulmasına yönelik proje çalışmalarının önümüzdeki süreçte başlatılacağını ifade etti.’

Kültür ve Turizm Bakanlığınca 1990 yılında Kış Sporları Turizm Merkezi ilan edilen Hasandağı bölgesinde hali hazırda 1 tesisin bulunduğunu belirten Vali Ataklı, altyapı eksikliklerinin giderilmesiyle beraber yatırım yapmak isteyenler için bölgede ayrıca 10 parselin daha bulunduğuna dikkat çekerek müteşebbisleri Aksaray’a davet ettiklerini söyledi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021