SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Vali Ali Mantı: “Soruşturma başlatıldı, konunun takipçisiyim”

Vali Ali Mantı: “Soruşturma başlatıldı, konunun takipçisiyim”

A - +

Aksaray Haberleri - 07.11.2019 - 15:03

Vali Ali Mantı: “Soruşturma başlatıldı, konunun takipçisiyim”

Aksaray Merkez Mehmetçik İlkokulu’nda otizmli öğrencilerle ilgili haberlerin basın yayın organlarında yer almasının ardından Aksaray Otizm Dayanışma Derneği yöneticileri Vali Ali Mantı’yı ziyaret etti.

Valilik makamında kabul ettiği dernek başkanı Neriman Gün ve beraberinde otizmli çocukların velisi dernek yöneticileri ile görüşen Vali Ali Mantı meydana gelen olayla ilgili soruşturma başlatıldığını konunun yakın takipçisi olduğunu söyledi.

-Konu dikkatli bir şekilde incelenecek, soruşturulacak

Mehmetçik İlkokulunda 32 derslik mevcut bulunduğunu 42’si özel eğitim öğrencisi olmak üzere toplamda 334 öğrencinin eğitim gördüğü okulda otizmli çocukların 5 yıldır eğitim gördüğünü vurgulayan Vali Ali Mantı; özel eğitim görecek çocuklar için 2020 yılı yatırım programında 12 derslikli okul yapımının yer aldığını ancak böyle üzücü bir olayın 5 yıl sonra yaşanmasının dikkatli incelenmesi gerektiğini söyledi.

Ailelerin bu konuda her zaman yanında olacaklarını kaydeden Vali Ali Mantı “Bu çocuklarımızın ilgiye, sevgiye sosyalleşmeye tatbiki eğitime ihtiyacı var. Kaldı ki 5 yıl bu okulda eğitim gören çocuklarımız şimdi böyle bir konu ile gündeme geliyor.” dedi.

Aksaray Otizm Dayanışma Derneği Başkanı Neriman Gün, Aksaray Otizm Dayanışma Derneği Denetim Kurulu Başkanı Ergül Arık, Otizm Dayanıma Derneği Başkan Yardımcıları Yüksel Kılıç, Cennet İnceöz ve Dernek Kurulu Üyeleri Vali Ali Mantı’ya teşekkür ederek; konu ile yakından ilgilenmesi ve kendilerini dinleyerek konunun takipçisi olacağını belirtmesinden duydukları memnuniyetlerini ifade ettiler.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021