SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Programı

Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Programı

A - +

Aksaray Haberleri - 05.04.2017 - 9:55

Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Programı

KOSGEB Aksaray Müdürlüğü ile Kapadokya Gazeteciler Cemiyeti işbirliğinde düzenlenen ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ni tamamlayan kursiyerlere sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

Kuzucular Otel’de gerçekleştirilen törene Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Cenap Aşçı, Aksaray Valisi Aykut Pekmez, Aksaray Milletvekili Mustafa Serdengeçti, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Koçaş, Kapadokya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mahmut Eskil ile protokol üyeleri katıldı.

KOSGEB Başkanı Recep Biçer yaptığı konuşmasında KOSGEB’in girişimciler ve Kobiler için var olduğunu söyledi.

“Kobilerin hamisiyiz diyoruz bu konuda iddialıyız” diyen Biçer: “Son birkaç yıldır artan bütçemizle Kobilere destek vermeye devam ediyoruz. Hükümetimizin bize sağladığı imkânlarla faiz destek programını başlattık. Bütçemizin 2,5 katı kadar tutarı faiz gideri olarak bankalara ödeyeceğiz. Bankalarda 460 bin KOBİ’yi kredilendirecek ’dedi.

KOSGEB’in eğitim programları ile girişimcileri eğitip geliştirdiğini söyleyen Biçer; “Yeni işyeri kuran girişimcilerimizi küçükten ortaya, ortadan büyüğe ve ihracatçı konumuna getirene kadar değişik destekler uyguluyor. Bir desteğin sürekliliği önemli KOSGEB de bu var. İşbirliği içinde olan orta ölçekten büyüyerek ihracatçı olan orta ölçeği geçerek istihdama katkı sağlayan çok KOBİ’miz var. Destekler her zaman hazır, bütçemiz son iki yılda 3 kat arttı, kredi faiz desteğini de koyarsak 6 kat arttı. Bu yılsonunda destekleri de koyduğumuzda yıllık 2 milyar yakın bütçe olmuş olacak. Girişimcilere her zaman kapımız açık, yeter ki siz işyeri kurmak isteyin, iş planlarınızı hazırlayın. Her konuda size yarımcı oluruz.” dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Cenap Aşçı da yaptığı konuşmasında Ülke olarak önemli bir süreç yaşadıklarını söyledi.

“7 düvel değil 77 düvel karşımızda.” diyen Aşcı: “ Bizi bir şeklide boyunduruk altına almaya çalışıyorlar. İstedikleri gibi eski Türkiye olsun da kafalarına ne zaman vurursak, sussunlar, kapımıza gelsinler borç para istediklerinde borç para verelim ama bir yere gitmesinler. Bunu kırmaya bir ülke ve lider elhamdülillah var. O lider etrafında bizim kenetlenmemiz koşturmamız gerekiyor.”dedi.

Kursiyerlere “Grişimcilik ruhunuz hep daim olsun. Birkaç yıl sonra sizlerle karşılaştığımızda işlerinizi büyüttüğünüzü istihdam oluşturduğunu görmek istiyoruz’ diyen Aşçı; kursiyerlere sertifikalarının hayırlı olması dileğinde bulundu.

Aksaray Valisi Aykut Pekmez’de yaptığı konuşmasında; “Ülkemiz ve Aksaray için üretim en önemli meselemiz. Girişimcilik konusunda devletimizi önemli katkılar sağlıyor. KOSGEB bu konuda hem ilimizde hem Türkiye genelinde bütçesi artarak devam ediyor. Sertifikalarını alan kursiyerler, kredi ve hibelerini alıp Aksaray da üretime başlarlarsa bizim için en önemli ödülü vermiş olurlar.” dedi.

Konuşmaların ardından kursiyerlere sertifikaları verildi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021