SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Uygulamalı eğitimle meslek sahibi oluyorlar

Uygulamalı eğitimle meslek sahibi oluyorlar

A - +

Aksaray Haberleri - 19.02.2015 - 16:35

Uygulamalı eğitimle meslek sahibi oluyorlar

Vali Şeref Ataklı Teknik ve Endüstri Meslek Lisesini ziyaret etti. Motor Teknik, Metal, Ağaç işleri ile CNC bölümlerini gezerek incelemelerde bulunan Vali Ataklı, teknik ve mesleki alanda eğitim gören öğrencilerin en iyi şekilde yetiştirilmesi gerektiğini söyledi.

Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal ve Okul Müdürü Deniz Han’dan bilgi alan Vali Ataklı Teknik ve Meslek Liselerin uygulamalı eğitim yaparak öğrencilere meslek kazandıran okullar olduğunu söyledi.

Mesleki yeterliliğe sahip, sanayide ihtiyaç duyulan kalifiye eleman ihtiyacının karşılanması bakımından da meslek liselerin öneminin büyük olduğunu ifade eden Vali Ataklı: ‘Burada eğitim ve öğretim gören öğrencilerimiz uygulamalı eğitimlerle bir meslek kazanıyorlar. Onun için bu alanda çok daha iyi olmak durumundayız.’ dedi.

8 Meslek bölümünde toplam 1.460 öğrencisi bulunan okulun motor teknik, metal, ağaç işleri ile CNC bölümlerini gezen Vali Ataklı, bölüm öğretmen ve öğrencileri ile görüşerek uygulamalı eğitim programları hakkında bilgi aldı.

Okul müdürü Deniz Han okul öğretmen ve öğrencilerinin döner sermaye çalışmaları kapsamında piyasalardan gelen siparişleri de aldığını ifade ederek mobilya ve metal bölümlerinde toplamda 567 öğrencinin ücretli çalışmalara katıldığını söyledi.

Makine ve diğer araç gereçler bakımından iyi durumda olduklarını belirten Han, 2014 yılında 1 milyon liranın üzerinde sipariş aldıklarını belirtti.

Vali Şeref Ataklı, Aksaray Teknik ve Endüstri Meslek Lisesini ziyaretinden memnuniyet duyduğunu ifade ederek: ’Okulumuzun idareci ve öğretmenlerini gayretli ve iştiyaklı buldum. Herkes yaptığı işin en iyisini yapmak için gayret göstermeli. Bu okulumuzda yetişen öğrencilerimiz edindikleri bilgi ve tecrübelerle mesleklerini geliştirerek yaptıkları işi en iyi şekilde yapan meslek erbapları olacaklardır.’ dedi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021