SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Üniversite “Evrensel Şehir” Demektir

Üniversite “Evrensel Şehir” Demektir

A - +

Aksaray Haberleri - 04.01.2016 - 11:20

Üniversite “Evrensel Şehir” Demektir

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, üniversitenin “evrensel şehir” anlamına geldiğini, bunun olabilmesi için de, bir üniversitenin sadece bulunduğu şehirden değil, ülkenin her yerinden ve dünyanın farklı coğrafyalarından öğrencisinin olması gerektiğini söyledi.

ASÜ Yönetim Bilişim ve Yenilikçilik Topluluğu’nun (YÖNBİL) düzenlediği “Akran Öğretimi Toplantısı”na katılan Rektör Şahin, üniversitede hali hazırda 30 farklı ülkeden 700 uluslararası öğrenci olduğunu, sayının bu yıl binin üzerine çıkabileceğini ifade etti. Ülke çeşitliliğini de arttırmak arzusunda olduklarından söz eden Prof. Şahin, “Yapımı devam eden binalarımızın da devreye girmesiyle, uluslararası öğrenci konusundaki çalışmalarımız daha da hızlanacak. Bir üniversitenin üniversite olduğunu gösteren en önemli parametrelerden birisi, sadece bulunduğu şehirden değil bölgesinden, ülkesinden ve dünyanın farklı coğrafyalarından öğrencilerinin olmasıdır. Böyle olursa, üniversite evrensel bir şehre dönüşmüş olur. Zaten üniversitenin anlamı da budur” dedi.

Etkinlikte, Topluluk Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Alev Elçi ve Topluluk Başkanı Sena Yaşar da kısa birer konuşma yaptılar. YÖNBİL, uluslararası öğrenciler başta olmak üzere, okul içinde akademik yardıma gereksinim duyan öğrencilere eğitim desteği sağlamak için çalışıyor.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021