SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » UNİCEF’ten korkutan açıklama

UNİCEF’ten korkutan açıklama

A - +

Aksaray Haberleri - 23.06.2015 - 12:22

UNİCEF’ten korkutan açıklama

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNİCEF) tarafından yayınlanan raporda dünya genelinde yoksulluk, hastalık ve yetersiz beslenme nedeniyle 2030 yılına kadar yaklaşık 70 milyon çocuğun beş yaşından önce hayatını kaybedebileceği açıklandı.
Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNİCEF) dünya genelinde 119 milyon çocuğun kronik beslenme yetersizliği sınırında olduğunu ve yardım edilmemesi halinde 15 yıl içinde yaklaşık 70 milyon çocuğun ölebileceğini açıkladı. UNİCEF’in raporunda dünya genelinde yoksulluk, hastalık ve yetersiz beslenme yüzünden 2030 yılına kadar yaklaşık 70 milyon çocuğun beş yaşını görmeden ölebileceği kaydedildi. UNİCEF Başkanı Anthony Lake, çocuk ölümleri konusunda dünyanın ortaya koyduğu vurdumduymaz tavrın devam etmesi halinde milyonlarca çocuğunu öleceğini belirtti. Devlet ve hükümet başkanlarının dünyanın en yoksul çocukları üzerinde çalışması gerektiğine de değinen Lake, “Son 25 yılda alınan önlemler yapılan çalışmalar neticesinde her yıl 13 milyona yakın çocuk ölürken bu rakam yarıya düştü. UNİCEF olarak bir taraftan açılık ve hastalıklarla mücadele ederken diğer taraftan okula gidemeyen milyonlarca çocuğun eğitimi içende imkânlar oluşturmaya çalışıyoruz” dedi.
UNİCEF Başkanı Anthony Lake dünya genelinde çocuklar için ortak bir gayret gösterilmesi için yardım çağrısında bulundu.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021