SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Uluslararası Öğrenci Ülke Çeşitliliği Arttırılacak

Uluslararası Öğrenci Ülke Çeşitliliği Arttırılacak

A - +

Aksaray Haberleri - 15.10.2015 - 14:03

Uluslararası Öğrenci Ülke Çeşitliliği Arttırılacak

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, Yabancı Diller Yüksekokulu ve Dış İlişkiler Koordinatörlüğü’nü ziyaret etti. Kurumların yöneticileriyle görüşen Rektör Şahin, uluslararası öğrenci konusunda hem nicelik, hem de nitelik açısından büyümeyi hedeflediklerini söyledi.

Uluslararası öğrenci sayısının arttığını ve önümüzdeki dönemlerde bu artışın devam edeceğini kaydeden ASÜ Rektörü, “Gelen öğrencilerin dil eğitiminin seviyesi, burada kaldıkları yerlerin yeterliliği gibi detaylar önem arz ediyor. 5 yıl sonra 3-4 bin öğrencimiz olabilir ama bunların eğitim seviyelerinin de üst düzeye çıkartılması gerekiyor. Yani nicelik açısından büyürken, nitelik açısından da büyümemiz gerekiyor. Yaşadığımız süreci, kurum yöneticilerimizle birlikte istişare etmek ve geleceğe dönük planlamalar yapmak için bu gibi toplantılar düzenliyoruz” dedi. Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ömer Köse ise, Rektör Şahin’e ziyaretinden dolayı teşekkür ederek, kalite başta olmak üzere ülke çeşitliliğini arttırmak için çalışmalar yaptıklarını, uluslararası öğrenci kontenjanlarını kaliteye oranlı şekilde arttırmayı planladıklarını kaydetti. ASÜ’de şu anda 30 farklı ülkeden 700 uluslararası öğrenci bulunuyor.

Rektör Şahin daha sonra ASÜ Dış İlişkiler Koordinatörlüğü’nü ziyaret etti ve kurum yöneticileriyle istişarelerde bulundu.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021