SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Uluslararası Göçmenler Günü

Uluslararası Göçmenler Günü

A - +

Aksaray Haberleri - 19.12.2017 - 9:26

Uluslararası Göçmenler Günü

18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü dolayısıyla, Aksaray’da eğitim gören yabancı uyruklu öğrencileri ile uluslararası koruma kapsamındaki ve geçici koruma kapsamındaki göçmenlerden oluşan heyet Vali Aykut Pekmezi ziyaret etti.

İl Göç İdaresi Müdürü Hasan Ekecik ile beraberinde çeşitli ülkelerden Aksaray’a gelerek; Aksaray Üniversitesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarında eğitim gören öğrenciler ile Aksaray’da çeşitli alanlarda ticari faaliyetlerde bulunan ve çalışan göçmenleri Valilik Toplantı Salonunda kabul eden Vali Aykut Pekmez; göçmenlerle bir süre sohbet etti.

– Ecdadımız gibi bizde mazlumların her zaman yanındayız

Vali Pekmez; İl Göç İdaresi Müdürü Hasan Ekecik’ten Aksaray’da yaşayan göçmenlerle ilgili yürütülen çalışmalar ile verilen hizmetler hakkında bilgi aldı.

İl Müdürü Ekecik; Dünya`nın en önemli göç rotalarından biri üzerinde yer alan ve Tarih boyunca çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapan Anadolu topraklarının göç süreçlerine tanıklık ederek bu topraklara göç etmiş kültürlerin getirdiği zenginlikle bugün 191 farklı ülkeden insana ev sahipliği yaptığını belirtti.

Vali Pekmez ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek; dünyada bugünü kutlamayı hak eden tek ülkenin Türkiye olduğunu söyledi.

Aksaray’da 11 bin 754, ülke genelinde 3,5 milyon civarında göçmen bulunduğunu kaydeden Vali Pekmez; “Bazı illerimiz kendi nüfusundan daha fazla göçmeni misafir ediyor. Ecdadımız feth ettiği topraklarda hiçbir zaman insanların dinine, diline karışmadı. Onların özgürlük içinde yaşamasını sağladı. İspanya’da zorluk içerisinde bulunan Yahudilere de kapısını açan Osmanlı olmuştur. Ecdadımız gibi bizde mazlumların her zaman yanında olmaya çalışıyoruz. Devlet ve en önemlisi millet olarak göçmenlere kapımızı gönlümüzü açtık.” dedi.

-Birçok ülke göçmenleri almamak için uğraşıyor

Türkiye’nin göçmenleri en iyi şekilde misafir etmeye devam ettiğini ancak, dünya da ekonomik olarak Türkiye’den daha iyi durumda olan birçok ülke göçmenleri almamak için uğraştığını ifade eden Vali Pekmez; “Bu ülkeler çok az sayıda göçmeni kabul ederek dünya kamuoyuna yardım ettiği intibaını oluşturmaya çalışıyor. Biz mutlaka her insanın doğduğu memleketinde yaşamasını, hayatını orada sürdürmesinin önemli olduğunu düşünüyoruz. Maalesef şartlar ve imkânları insanları bulunduğu ülkeden başka ülkeye gitmesini zorunlu hale getiriyor. Türkiye gelen göçmenlerin sıkıntı ve ihtiyaçlarını Devlet ve millet olarak gidermeye çalışıyoruz. Bu konu ile ilgili İçişleri bakanlığına bağlı bir genel müdürlük kuruldu. Göçmenlerle daha yakından ilgilenmek onların sorunlarını uzman kişiler tarafından çözüme kavuşturulması amacıyla bu kurum çalışmalarını sürdürüyor.’ dedi.

-Türkiye’ye minnettarız

Türkiye’nin kendilerine yaptığı misafirperverliğe her zaman minnettar olacaklarını ifade eden göçmen öğrencilerden Hamza Mahi, Halep şehrinin Cerablus İlçesinden olduğunu belirterek; terör örgütü IŞID’in bölgeyi işgal etmesinin ardından Türkiye’ye geldiğini; kendilerine kucak açan Türkiye Cumhuriyeti Devletine, hükümetine ve milletine minnettar olduğunu kaydetti.

Aralarında tıp eğitimini tamamlayarak Aksaray’da doktor olarak çalışan, Aksaray Üniversitesinde öğrenimlerine devam eden öğrencileri ve çeşitli okullarda eğitimlerine devam eden öğrencilerden oluşan göçmenlere teşekkür eden Vali Pekmez kabul sonunda dünya göçmen haklarının tanındığı gün olan 18 Aralık Uluslararası Göçmenler Gününü kutlayarak ziyarete gelen öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021