SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Ulusal Bir Kültür Projesi “Çemberimde Gül Oya”

Ulusal Bir Kültür Projesi “Çemberimde Gül Oya”

A - +

Aksaray Haberleri - 30.03.2017 - 16:35

Ulusal Bir Kültür Projesi “Çemberimde Gül Oya”

Okul Müdürü Orhan Avan yaptığı yazılı açıklamada; Türkiye’miz çok zengin bir kültüre sahiptir. Bizler de Ahmet Cevdet Paşa Sosyal Bilimler Lisesi olarak kaybolmaya yüz tutmuş kültürel değerlerimize sahip çıkmak ve onları yeniden canlandırmak amacı ile “Çemberimde Gül Oya” adlı bu kültürel zenginliğimizi esas alan projenin içerisinde Aksaray’ımızı temsilen yer almış bulunmaktayız.

Bu proje 81 ilden de temsilci öğretmenlerin bulunduğu ve e-twinning portalında kayıt altına alınmış paydaşlardan oluşmaktadır. Bugüne kadar 69 il de geçekleştirilen ve büyük bir beğeni kazanan “Çemberimde Gül Oya” projesinin 70. sergisi ilimizde gerçekleştirilecektir.

Bu bağlamda kültürler arası kaynaşmayı temel alan ve her bir ilimizin ülkemizin mozaik taşı olarak düşünüldüğü bu projeyi 81 il genelinde yapılması düşünülen sergiler ile farklı insan gruplarına ulaşılarak engin kültürümüzü tanıtmak ve farklılıkların her şeyiyle birlikte beraber güzel olduğunu yansıtabilmek ana temamızdır. Başta öğretmen, öğrenci ve veliler olmak üzere toplumun bütün fertlerinin dikkatini ve ilgisini kaybolmaya yüz tutmuş kültürel değerlerimizin canlandırılması ve kültürümüze sahip çıkılması konusuna ilgilerinin çekilmesi suretiyle farkındalık uyandırmak, Ahmet Cevdet Paşa Sosyal Bilimler Lisesi olarak bu projeyi geliştirmekteki öncelikli gerekçemizdir.

Millî birlik ve beraberliğe en çok ihtiyacımızın olduğu bu dönemde bu tür projelerle millî kültür unsurlarımızın bir araya getirilerek hem sağlam bir bilgi birikimi oluşturmak hem de kaybolmaya yüz tutmuş kültürel değerlerimize sahip çıkmak ve onları yeniden canlandırmak adına farkındalık oluşturmanın gerekli olduğunu düşündüğümüzden halkımızdan desteklerini esirgememesini ve 3-4 Nisan 2017 tarihlerinde 15 Temmuz Şehitler Meydanı’nda açılacak sergimizi onurlandırmalarını bekliyoruz.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021