SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Üç ülkeden sonra Aksaray’da kurulacak

Üç ülkeden sonra Aksaray’da kurulacak

A - +

Aksaray Haberleri - 10.11.2016 - 12:45

Üç ülkeden sonra Aksaray’da kurulacak

Dünyada sadece Slovenya, İngiltere ve İsviçre’de olduğu bildirilen “Güvenli Hayvan Arama Kurtarma Eğitim Merkezi”, Aksaray’da kurulacak.
Aksaray İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürü Cezmi Türkmen, gazetecilere yaptığı açıklamada, Avrupa Birliği projesi kapsamındaki merkezin, Aksaray’a yakın zamanda kazandırılacağını belirtti.

Yapılacak merkezin Türkiye’de bir ilk olduğunu dile getiren Türkmen, “Bu proje ile hayvan kurtarmaya yönelik profesyonel arama kurtarma sistemi oluşturacağız. Malum birçok yazılı ve görsel basında, insanların vicdanını sızlatan hayvan kurtarma operasyonları olduğunu görüyoruz. Biz artık Türkiye’de bu duruma bir son vermek istiyoruz. 2017 yılında tamamlanacak proje kapsamında, Aksaray’da güvenli hayvan arama kurtarma merkezi bünyesinde bir de eğitim merkezi açacağız. Öncelikle olarak Aksaray’da ondan sonra bütün Türkiye’ye bu hususta eğitim vereceğiz.” diye konuştu.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021