SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Tüzün, İstiklal Marşı’nın Kabülü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Gününü kutladı

Tüzün, İstiklal Marşı’nın Kabülü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Gününü kutladı

A - +

Aksaray Haberleri - 12.03.2019 - 10:02

Tüzün, İstiklal Marşı’nın Kabülü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Gününü kutladı

Meclis başkanı Mehmet TÜZÜN, “12 Mart 1921’de İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü” dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Yayımladığı mesajında yüce Türk milletinin bağımsızlığının en önemli simgelerinden biri olan İstiklal Marşı’nın öneminin hiçbir zaman azalmayacağını belirten Başkan TÜZÜN, “İstiklal Marşımız, milli mücadele yıllarında ve Kurtuluş Savaşı’nda bağımsızlığı için canını dişine takan kahraman milletimizin verdiği mücadelenin kelimelerle hayat bulmuş halidir. Vatan toprakları bilfiil işgal altındayken milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un kaleme aldığı marşımız, bağımsızlığı elinden alınmak istenen ulusumuzun manevi duygularını en samimi şekilde ifade etmiş ve bir ulusun nasıl yeniden ayağa kalktığını dile getirmiştir. Milletimizin milli ve manevi değerlerini yeni nesillere aktaran abide şahsiyetlerinden biri olan Mehmet Akif Ersoy, Kurtuluş Savaşı’nın zor zamanlarında bütün bir millete umut ışığı olmuştur.
Bu duygu ve düşüncelerle İstiklal Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabulünün 98. yıl dönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, vatan şairi Mehmet Akif Ersoy’u, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.”dedi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021