SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Türkiye’nin NATO’ya Katılışının 63. Yıl Dönümü

Türkiye’nin NATO’ya Katılışının 63. Yıl Dönümü

A - +

Aksaray Haberleri - 18.02.2015 - 17:45

Türkiye’nin NATO’ya Katılışının 63. Yıl Dönümü

NATO Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Başkanı ve AK Parti Aksaray Milletvekili Ali Rıza Alaboyun, NATO Parlamenter Asamblesi Türkiye Delegasyonu’nun bugüne kadar hiç vazgeçmediği kararlılıkla dünya barışına katkı odaklı çalışmalarına devam edeceğini bildirdi.

Alaboyun, Türkiye’nin NATO’ya katılışının 63. yıl dönümü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, NATO’nun bugün de genişleme ve ortaklık politikalarıyla 21. yüzyılın değişken, belirsiz ve asimetrik tehditlerine karşı bölge ve dünya güvenliğinde önemli rol oynamayı sürdürdüğünü ifade etti.

NATO’nun, Balkanlardan Afganistan’a, Kuzey Afrika’dan Baltıklara uzanan geniş bir coğrafyada kapsamlı operasyonlar yürüten bir siyasi-askeri örgüt niteliği kazandığını belirten Alaboyun, şunları kaydetti:

“Türkiye, nüfusunun çoğunluğu Müslüman bir müttefik ülke olarak, gerek süresince, gerekse içinde bulunduğumuz dönemde ittifak misyon ve harekatlarında üstlendiği önemli sorumlulukların yanında NATO’nun siyasi boyutunun güçlendirilmesi yönündeki somut çabalarıyla da uluslararası barışın ve istikrarın korunmasında aktif, saygın ve güvenilir bir müttefik olma vasfını korumaktadır.”

Demokrasinin dayanağı olan halk iradesinin NATO faaliyetlerine yansıtılmasında büyük pay sahibi olan NATO Parlamenter Asamblesi’ne büyük görevler düştüğünü vurgulayan Alaboyun, bunun bir yandan NATO ile üye ülkelerin halkları arasında köprü görevini yerine getirirken bir yandan da ürettiği fikir, raporlar ve kararlarla ittifak çalışmalarına destek verdiğine işaret etti.

NATO Parlamenter Asamblesi’nin, müttefik ülke parlamentoların üyelerinden oluşan ve ittifakın güvenlik konusundaki kararlarını müzakere eden eşsiz özellikte bir forum olma özelliğini hala koruduğunu kaydeden Alaboyun, şu ifadelere yer verdi:

“NATO Parlamenter Asamblesi’nde Türkiye’yi temsil eden heyetimiz çeşitli kademelerde ve komisyonlarda üstlendiği görevlerle asamblenin çalışmalarına ve faaliyetlerine aktif katkı sağlamaktadır. Asamble içerisinde üzerine düşen her türlü görevi yerine getiren ve üzerindeki sorumluluğun bilincinde olan NATO Parlamenter Asamblesi Türkiye Delegasyonu bugüne kadar hiç vazgeçmediği kararlılıkla dünya barışına katkı odaklı çalışmalarına devam edecektir.”

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021