SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Türkiye’nin Enerji Arz Güvenliği İle İlgili Sorun Yok

Türkiye’nin Enerji Arz Güvenliği İle İlgili Sorun Yok

A - +

Aksaray Haberleri - 11.10.2015 - 14:46

Türkiye’nin Enerji Arz Güvenliği İle İlgili Sorun Yok

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, Türkiye’de enerji arz güvenliği ile ilgili bir sorun olmadığını belirterek, 1 Kasım seçimlerinin enerji kesintisi yaşanmadan yapılması için gereken önlemleri aldıklarını söyledi.
Aksaray’da düzenlenen ve ülke genelinde enerji dağıtım ve üretimi yapan şirketlerinin yöneticilerinin katıldığı Seçim Süresinde Enerji Arz Güvenliği toplantısına katılan Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, Türkiye’de enerji arz güvenliği ile ilgili bir sorun olmadığını söyledi.
“AMAÇLADIKLARI SONUCU ALAMADILAR VE ALAMAYACAKLAR”
Basına kapalı gerçekleşen toplantı sonrasında düzenlediği basın toplantısında, Ankara’da meydana gelen terör saldırısına ilişkin olarak hayatlarını kaybedenlere rahmet diledi, terörü lanetledi. Türkiye’nin bir daha bu tip olaylarla karşılaşmamasını dileyen Bakan Alaboyun, “Terör ülkenin tamamen varlığını birliğini hedef alan bir eylem, şiddetle kınıyoruz. Bizim ülkemizin birliğini tahrip etmeye yönelik ama ülkemizin geldiği konum itibariyle asla terör başarıya ulaşamaz. Terörden nemalananlar, seçim kaygıları ile buradan kendisine bir sonuç çıkarmaya çalışanlara vatandaşımızın gösterdiği tepki ve sağduyu böyle bir şeyin boşa çıktığını gösteriyor. ‘Bunu devlet yaptı’ diyerek sorumluluktan kaçmaya çalışanlar, aslında bu işi lanetlemesi gereken kişiler. Barış süreci içine girmiş bir Türkiye var, barış sürecinin tarafı olduğunu iddia edenlerin, barış sürecinin en büyük tarafı olan kişiyi ve kurumları suçlamak gibi bir geleneği olamaz. Amaçladıkları sonucu alamadılar ve alamayacaklar. Milletimizin başı sağ olsun. Asla ülkemizin kalkınmasını, büyümesini engelleyemeyecektir” dedi.
“TÜRKİYE’DE ENERJİ ARZ GÜVENLİĞİ İLE İLGİLİ SORUN YOK”
1 Kasım seçimlerine yönelik enerji arz güvenliği konusunda önemli çalışmalar yaptıklarının altını çizen Bakan Alaboyun, “Türkiye’de enerji arz güvenliği ile ilgili sorun yok. 52 bin kilometrelik ana iletim hatlarımızın yanında şehir içinde 1 milyon kilometreyi aşkın iletim hatlarımız, 10 binleri aşkın trafolarımız var. İster istemez buralarda bakım, onarım veya rutin planlı elektrik kesintileri devam edecek. Çünkü bazı altyapılar yenileniyor. Bazı hatlar yer altına alınıyor, bundan dolayı rutin elektrik kesintileri olacak. Arkadaşlarımızdan özellikle ricamız, kesintilerle ilgili vatandaşımızı bilgilendirsinler” diye konuştu.
“AMACIMIZ 1 KASIM’DA ENERJİSİ KESİLMEDEN SEÇİMİN YAPILMASI”
Özellikle Güneydoğu’da kesintilerin minimize edilmesi için jandarma, polis ve yerel yönetimlerle işbirliği içinde olacaklarının altını çizen Bakan Alaboyun, “7 Haziran’da başarı ile sergilendi, şimdi daha da dikkatli durumdayız. Helikopterlerimizle ana hatlarımız takip altında olacak. Dağıtım şirketleri personel sayılarını artıracaklar ve seçimden 19 gün önce de izinler tamamen kaldırılıp seçimler sırasında herhangi bir elektrik kesintisi yaşanmaması için elden gelen gayret gösterilecek. Bu konuda hem elektrik dağıtım şirketleri hem de bakanlığımızın elektrik üretim, iletim şirketinin yöneticileri ile interaktif bir çalışma içinde olunacaktır. Amacımız seçimin güven içinde yapılması. İleri saat uygulamasını 15 gün öteledik, hiç olmazsa seçimler gün ışığı içinde yapılsın. Spekülasyonlara neden vermemek için. Geçmişte bazı elektrik kesintileri veya trafo arızalarından dolayı Bakanlarımız ve bakanlığımız töhmet altında bırakılmaya çalışıldı. Biz bu konularda çok hassasız. Burada takım ruhu içinde, elektriğin üretiminden iletimine, 21 tane özel sektördeki dağıtım şirketine kadar 1 Kasım seçimlerinin huzur içinde yapılması ve enerjide herhangi bir sorun yaşanmaması konusunda fikir birliğine vardık. Amacımız 1 Kasım’da enerjisi kesilmeden seçimin yapılması” şeklinde konuştu.
Teröristlerin özellikle Güneydoğu’da dağ kesimlerinde elektrik direklerini tahrip ederek, o diriklerden elektrik kullanan vatandaşlara zarar verdiklerinin altını çizen Bakan Alaboyun, “Silopi’de bir termik santralimiz var özel sektöre ait. Bu termik santralde çıkan elektriği ileten ana hatlar var. Bunların özellikle dağ kesiminde teröristler tarafından patlatılmış direkler var. Onlar belki bir direk keserek o şirkete veya Türkiye’ye zarar verdiklerini düşünüyorlar ama o elektriğin gittiği yöre halkını da elektriksiz bırakıyorlar. Buralarda yerel yönetim ile, jandarma ile mümkün olduğu kadar helikopterlerle denetimler sağlanacak. Rutin bakımlara hızlı müdahale edilmesini istiyoruz. Çok büyük bir kapasiteden bahsediyoruz, bu hatların her birisinde özellikle ana iletim hatlarında TEİAŞ, dağıtım hatlarında da dağıtım şirketlerimiz anında müdahil olacaklar” ifadelerini kullandı.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021