SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Türk mühendislerince tamamlanan dev gemi suya indirildi

Türk mühendislerince tamamlanan dev gemi suya indirildi

A - +

Aksaray Haberleri - 19.05.2015 - 12:36

Türk mühendislerince tamamlanan dev gemi suya indirildi

Kocaeli’nin Körfez ilçesinde Türk mühendislerce 1 yılda tamamlanan ve 20 milyon dolara mal olan dev kargo gemisi törenle suya indirildi.
Körfez’de bulunan Marmara Tersanesi’nde 1 yılda, 120 Türk işçinin emeğiyle tamamlanan ve 20 milyon dolara mal olan kargo gemisi düzenlenen törenle denize indirildi. ‘YM Fuji’ adı verilen, 11 bin 200 tonaj taşıma kapasiteli, 131,19 metre uzunluğunda ve 19 metre genişliğindeki gemi tamamen Türk mühendislerinin bir ürünü olarak denize indirildi. Marmara Tersanesi’nde düzenlenen törene Yıldırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Razı Yıldırım, yönetim kurulu üyeleri Yüksel Yıldırım ve Mehmet Yıldırım, Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, tersane çalışanları ve aileleri katıldı.
Tören öncesinde gemi hakkında bilgi veren ve Türkiye ekonomisine döviz kazandırmayı amaçladıklarını dile getiren Yıldırım Holding CEO’su Yüksel Yıldırım, Uzak Doğu ülkeleriyle rekabet etmekte güçlük çektiklerini ifade etti. Açıklamaların ardından düzenlenen törenle, dev kuru yük gemisi denize indirildi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021