SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Türk – İş Aksaray İl Temsilcisi Taşdemir’in 1 Mayıs açıklaması

Türk – İş Aksaray İl Temsilcisi Taşdemir’in 1 Mayıs açıklaması

A - +

Aksaray Haberleri - 01.05.2018 - 10:05

Türk – İş  Aksaray İl  Temsilcisi Taşdemir’in 1 Mayıs  açıklaması

Türk İş Aksaray İl Temsilcisi Türk Metal Sen Aksaray 1 Nolu Şube Başkanı Muhterem Taşdemir 1 Mayıs Basın Açıklaması;
Emek , Bariş , Özgürlük , Adalet , Eşİtlİk , Demokrasİ , Dayanişma Ve İnsan Onuruna Yakişir Bİr Gelecek İçİn ;
Ülkemizin Büyümesi , İlerlemesi Ve Hedeflerine Ulaşmasında , Emek Ve Alin Terleriyle Önemli Pay Sahibi Olan Biz Emekçiler ; Din , Dil , Irk Ve Siyasi Düşünce Ayrımı Olmamaksızın , Emek Gücüyle Yaşam Mücadelesi Verenler Olarak , Ortak Taleplerimizi Yüksek Sesle Dile Getirmek İçin Her Zaman Olduğu Gibi Bir Kez Daha Meydanlarda Bir Araya Geleceğiz .
Zorlu Mücadeleler Sonunda Elde Ettiğimiz Haklarımız Yoğun Bir Saldırı altında yaşama ve Çalışma Şartlarımız Giderek Bozuluyor. Ücretlerimiz Artan Fiyatlar Karşısında Sürekli Eriyor .bizler Karşılaştığımız Sorunlara Karşı Taleplerimizi Seslendirmek Ve Somut Adımlar Atılması İçin Meydanlardayız . Eğitim , Sağlık , Sosyal Güvenlik Haklarımız Piyasa Şartlarına Bırakılıyor . İş Kazaları Her Ay Yüzlerce Arkadaşımızı Yaşamdan Koparıyor .
Kamu Kurumlarındaki Taşeron İşçiler İn Kadroya Alınması Önemli Bir Kazanım Olmasına Karşılık , Birçok Tartışma Ve Yeni Sorunu da Beraberinde Getirip Mağduriyetlere Neden Oldu . Bu Mağduriyetlerden En Önemlisi , Kapsam Dışında Kalan Taşerönlerdir . Diğer Yandan İşçiler Arasında Ücret Ve Çalışma Şartları Bakımından Ayrım Sona Ermemiştir .
Güvensizliği Sürekli Hale Getiren Geçici Ve Mevsimlik İşçilik Uygulamalarında İyileştirme Yapılarak 4 Aya Kadar Daha Fazla Çalışma Olanağı Sağlanmış Ancak Daha Sözleşme Yapılmamıştır .
Bİz Emekçİler , Güvencesİz Ve Kuralsiz Çalişmak , Ucuz İşgücü Olmak Ve İş Kazalarinda Canlar Vermek İstemİyoruz . Sendİkasizlaştirmaya , Kidem Tazmİnatimiza , Haksiz Yere İşten Çikarmalara , Açliğa Ve Sefalete , Bİzlerle Bİrlİkte Çocuklarimizin Geleceğİnİn Çalinmasina Karşi Alanlarda Olacağiz .
Kadinlara Yönelİk Erkek Egemen Söylem Ve Eylemler Son Bulmali , Kadinlarin Çalişma Yaşamina Aktİf Bİr Şekİlde Uzun Vadelİ Katilimini Sağlayacak Sosyal Polİtİkalar Gelİştİrİlmelİdİr .
Her Türlü Çocuk Emeğİnİn Ortadan Kaldirilmasini Sağlayacak Programlar En Hizli Şekİlde Uygulamaya Konulmalidir .kadinlara Ve Çocuklara Yönelİk Şİdedet Ve Kötü Muamele Engellenmelİdİr .
Sendİkal Örgütlenmede İşçİlerİn Hür İradesİne Herkes Saygi Göstermelİdİr . Çalişanlari Ekmek Sorunu Sürdürülen İktİsadİ Ve Malİ Polİtİklarin Sonucudur İktİsat Polİtİklari Rant Sağlama Ve Rant Elde Teme Yaklaşimindan Çok Yatirim Ve Üretİme Odakli Yüksek Katma Değerlİ Sürdürülebİlİr Ve Kapsayici Nİtelİkte Olacak Bİçİmde Belİrlenmelİdİr .
İş Cİnayetlerİ Halİnİ Alan İş Kazalrina Köklü Bİr Çözüm Bulmak Öncelİkle İşverenlerİn Ve Devletİn Görevİdİr . Bu Konuda Herkes Üzerİne Düşen Görevİ Yerİne Getİrmelİdİr .
İnsan Onuruna Yakişir Yaşam Koşullarina Ulaşmanin Temellerİnden Bİrİ Emekçİnİn Aİlesİ İle Bİrlİkte Yaşamini İnsan Onuruna Yaraşir Şekİlde Sürdürebİleceğİ Bİr Ücrete Ulaşmasidir . Bu Nedenle Asgarİ Ücret Bİreye Göre Değİl Aİleye Göre Hesaplanmalidir .
Ülkenİn En Fazla Vergİ Veren Kesİmİ Olan Tüm Ücretlİlerİn Üzerİndekİ Bu Yük Azaltilmali Vergİlendİrme Polİtİkasinda Adalet Sağlanmalidir .
Doğla Yaşam Alanlarinin Plansizca İktİsadİ Faalİyet Alanlari Halİne Getİrİlmesİ Engellenmelİdİr . Genetİğİ Değİştİrİlmİş Organİzmali Ürünlerİn Tüketİmİnİ Engelleyecek Polİtİkalar Gelİştİrİlmelİdİr .yerlİ Besİcİlİk Ve Tarima Gereken Destekler Sağlanmalidir .
Toplumsal Polİtİkalar Engellerİ Tam Anlamiyla Bİr Şekİlde Tasarlanmalidir . Emeklİlİk Şartlari Yenİden Düzenlenmelİ Emeklİ Maaşlari Asgarİ Ücretİn Altinda Olmamalidir .
Tüm Dünyada Bİrlİk , Dayanişma Ve Haksizliklarla Mücadele Günü Olarak Kutlanan , İşçİ Ve Emekçİ Kardeşlerİmİzİn Demokratİk Ve Barişçi Yollarla Hak Arayişlarinin Sİmgesİ Olan 1 Mayis Emek Ve Dayanişma Günü’nün , Çalişanlarin Sorunlarinin Dİle Getİrİlmesİne Ve Çözüm Yollarina Işik Tutulmasina Vesİle Olmasini Temennİ Edİyoruz .
Emeğİ , Alin Terİnİ Ve Helal Kazanci Yücelten , Üretİmde Ve Paylaşimda Adaletİ Savunan Bİr Anlayişin Temsİlcİlerİ Olarak , Ülkemİzİn Mutlu Ve Müreffeh Geleceğİne Yürüyüşünde Bİz Emekçİlerİnde , Emeklerİmİzİn Tam Karşiliğini Almalarini Ve Çalişma Şartlarinin Daha Da İyİleştİrİlmesİnİ Ve Hak Ettİğİmİz Yaşam Şartlarina Kavuşmasina Büyük Önem Verİyoruz .

Sorunlarin Karşilikli Dİyalog Ve Uzlaşma İçerİsİnde Çözüme Kavuşturulmasi Gerektİğİne İnaniyoruz. İşçİ Ve Emekçİ Kardeşlerİmİzİn , Tüm Toplumun Desteğİyle , Bİrlİk Ve Beraberlİk İçİnde Sürdürülecek Çalişmalara Öncülük Etmesİnİ Önemlİ Görüyoruz .
Bu Yaklaşimin , Sorunlarin Çözümünü Kolaylaştiracaği Ve Demokrasİmİzİn Gelİşmesİne Önemlİ Katki Sağlayacaği Açiktir .
Türk-İş Konfederasyonu Olarak Bu Yil ;
Emek , Bariş Ve Özgürlük İçİn 1 Mayis Saat 10:30 Da Hatay Antakya İtfaİye Meydaninda Kutlanacaktir .
1 Mayis Emek Ve Dayanişma Günü Bariş Ve Kardeşlİğİn Egemen Olduğu , Provokasyonlardan Uzak Bİr Bayram Havasinda Kutlanmasi Temennİsİyle , Tüm Emekçİlere Kutlu Olsun .

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021