SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Tüketiciyi SMS yolu ile dolandırma

Tüketiciyi SMS yolu ile dolandırma

A - +

Aksaray Haberleri - 03.02.2018 - 12:06

Tüketiciyi SMS yolu ile dolandırma

“ 2007-2011 yılları arasında kredi çekenlerden fazla faiz alındığı gerekçesiyle zarara uğrayan tüketicilerin 3 kat tazminat davası açma hakkı kazandıkları yönünde tüketicilere SMS gönderildiğini” belirten Tüketici Hak Arama Derneği Genel Başkanı Nihat Altay, bu kişileri arayanlar dakikası 20 liradan konuşarak ya mağdur ediliyor ya da dolandırılıyor, dedi.

Rekabet Kurulu, 12 bankanın kartel oluşturduğu gerekçesiyle 2013 yılında 12 bankaya para cezası uygulamıştı. Danıştay tarafından onaylanan bu karar pek çok dolandırıcılığa kapı aralamaktadır. Tüketicilerin cep telefonuna gelen mesajdaki numaraya dönüş yapan tüketiciler dakikası 20 liradan konuşmaktadırlar. Konuşmayı planlı bir şekilde uzatıp “inanmıyorsanız BDDK’yı arayabilirsiniz” şeklinde söylemlerle tüketici tuzağa düşürülmektedir. Bu SMS’lere hiçbir tüketicinin itibar etmemesi, 21.08.2007 ile 22.09.2011 yılları arasında kredi, mevduat ve kredi kartı hizmeti alan tüketicilerin önce bankaları ile irtibat kurmaları, sonra Rekabet Kurulu’nun resmi internet sitesinde yer alan karara bakmaları, en son olarak bir avukattan yardım almaları gerekmektedir.

Geçmiş yıllarda kredi çeken tüketicileri telefonla arayarak, “kredi çektiğiniz tarihi ve 12 bankaya karşı 3 kat tazminat hakkınızı sorgulamak için arıyoruz” diyen kişilere kesinlikle hiçbir bilginin de verilmemesi gerekiyor. Herhangi bir konuda, hiçbir kurum veya kişi telefon yolu ile tüketicinin hakkını arayamaz. Telefon veya mesaj yolu ile tanımadığı kişilere verilen bilgiler tüketicilerin dolandırılarak mağduriyetine neden olmaktadır.

Bunun yanında son zamanlarda sosyal medya üzerinden banka sayfa görüntüsü gibi gönderilen cazip reklamlara tüketicin kanmaması gerekiyor. Siteye tıklayan tüketiciler tuzağa düşürülerek banka bilgileri ele geçiriliyor. Bu tarz reklamlarla karşılaşan tüketicilerin önce banka ile irtibata geçerek reklamın doğruluğunu teyit etmeleri dolandırılma tehlikesine karşı faydalı olacaktır.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021