SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Tübitak Bilim Fuarı açıldı

Tübitak Bilim Fuarı açıldı

A - +

Aksaray Haberleri - 07.04.2016 - 14:27

Tübitak Bilim Fuarı açıldı

Tübitak Bilim Fuarı açıldı. Aksaray’da Abdülhamit Han Fen Lisesi ve TÜBİTAK işbirliğiyle hazırlanan bilim fuarı düzenlenen törenle açıldı.
Vali Şeref Ataklı, Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal ve davetlilerin katılımıyla açılan sergide TÜBİTAK tarafından desteklenen 25 projenin sunumu yapıldı.
Bilim fuarı stantlarını gezerek sergilenen projeleri yakından inceleyen Vali Şeref Ataklı, proje ortağı öğrencilerden hazırladıkları projeleri ve işlevleri hakkında bilgi aldı. Vali Ataklı, bazı projelerin geliştirilerek günlük hayatta uygulanabilecek ve kullanılabileceğini söyledi.
Vali Ataklı, Abdülhamit Han Fen Lisesi öğrencilerinin hazırladığı, uluslararası bilim olimpiyatlarında yer alacak atık ambalajlardan yonga levha elde edilmesi projesini inceleyerek proje ortağı öğrencilerden bilgi aldı. Atık malzemelerin yeniden dönüşümünün sağlanarak çeşitli alanlarda ikinci bir kullanım için değerlendirildiğini ifade eden Vali Ataklı, bu tür dönüşüm projelerin çok önemli olduğunu söyledi. Öğrencileri tebrik eden Vali Ataklı başarılarının devamını temenni etti.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021