SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » TRSM; Uluslararası Kongre, Sempozyum Ve Gösterilere Hazırlanıyor

TRSM; Uluslararası Kongre, Sempozyum Ve Gösterilere Hazırlanıyor

A - +

Aksaray Haberleri - 03.03.2016 - 14:30

TRSM; Uluslararası Kongre, Sempozyum Ve Gösterilere Hazırlanıyor

Aksaray Devlet Hastanesi TRSM Tiyatro Topluluğu, yeni Uluslararası Kongre, sempozyum ve gösterilere hazırlanıyor.
2015 yılını başarılıyla tamamlayıp, Sabancı Vakfı fark yaratanlar ödülünü alan ve Antalya’da gerçekleştirilen Uluslararası Psikiyatri Kongresi başta olmak üzere çeşitli kongre, sempozyum ve gösterilere katılarak “Bende Varım” isimli oyunu başarı ile sahneleyen Aksaray Devlet Hastanesi TRSM Tiyatro Topluluğu, 2016 yılında yapılması planlanan yeni kongre, sempozyum ve gösterilere hazırlanıyor.
ISPARTA, BURSA, KONYA , KAYSERİ VE NİĞDE’DE GÖSTERİ YAPACAKLAR
Aksaray Devlet Hastanesi TRSM Tiyatro Topluluğu, Aksaray Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ile Isparta Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği arasında sağlanan anlaşma çerçevesinde, 11 Mart tarihinde Isparta’da özel bir gösteri yapacaklar. Ayrıca 17 Mart’ta gösteri Doç.Dr.İbrahim Eren’in Konya Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Beyhekim Ruh ve Sinir Kliniği’nde tıp camiasına ve hasta yakınlarına, 18 Mart’ta Aksaray’da Müsiad ve STK platformlarının desteğiyle Özel Çanakkale gösterisi, 2 Nisan’da Bursa Sağlık Günleri’ne davet edilerek Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof.Dr.Rüstem Aşkın’ın davetiyle özel bir gösteri yapacaklar .15 Mayısta Kayseri Altınçınar Film Festivali’nde, 24 Mayıs tarihin Niğde Kültür ve Sanat Festivali’nde ve gösteri gerçekleştirilecek. Tiyatro grubu ilerleyen dönemlerde Uluslararası Adana Sabancı Tiyatro Festival’i, Uluslararası Adana Portakal Çiçeği Karnavalı, Uluslararası İstanbul Tiyatro ve Film Festivalleri, Uluslararası Cappadox Festivali, ODTÜ Psikoloji Günleri için hazırlık yapıyor.
İSTANBUL ŞİZOFREN SEMPOZYUMUNA KATILACAKLAR
TRSM Tiyatro Topluluğunun kurucusu ve yönetmeni Psikiyatri Uzmanı Dr. Basri Köylü ile Şizofren hastalarından oluşan 3 kişilik bir ekip,Prof.Dr.Peykan Gökalp’ın davetiyle 26 Mart tarihinde İstanbul’da gerçekleştirilmesi planlanan İstanbul Şizofren Sempozyumuna katılacaklar.
Sempozyumda “Bende varım” isimli doğaçlama tiyatro oyunu, tiyatronun şizofren hastaları üzerinde gösterdiği tedavi ve iyileşme süreci de konu edilerek, katılımcı uzmanlar tarafından tartışılacak.
ULUSLARARASI ÖZÜRLÜLER KONGRESİNE DAVET EDİLDİLER
Aksaray Devlet Hastanesi TRSM Tiyatro Topluluğu, Türkiye Özürlüler Vakfı tarafından organize edilen ve 23-25 Mayıs tarihlerinde Edirne’de gerçekleştirilecek Uluslararası ÖzürlülerKongresine davet edildi.
Tamamı Şizofren hastalarından oluşan TRSM Tiyatro Topluluğu, Uluslararası Özürlüler Kongresinde “Bende Varım” isimli oyunlarını sahneleyecekler.
CNN TÜRK ÖZEL ÇEKİM YAPACAK
2015 yılı Sabancı Vakfı fark yaratanlar ödülü alan Aksaray Devlet Hastanesi TRSM Tiyatro Topluluğu, Cüneyt Özdemir’in sunduğu 5N1K programına da konuk olacaklar.
Gazeteci Yazar Cüneyt Özdemir ve ekibi 10-15 Nisan tarihleri arasında Aksaray’a gelerek, TRSM Tiyatro Topluluğun özel gösterisini çekecekler. Ayrıca programda Aksaray Devlet Hastanesi Tiyatro Topluluğunun kurucusu ve “Bende Varım” isimli oyunun yönetmeni Dr. Basri Köylü ile özel röportaj yapacaklar.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021