SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Trafik Denetimleri artacak

Trafik Denetimleri artacak

A - +

Aksaray Haberleri - 06.03.2018 - 12:24

Trafik Denetimleri artacak

Aksaray Emniyet müdürlüğünden yapılan açıklamada; Seyir halinde cep telefonu ile konuşan sürücülerin, tepki verme süresinin gecikmesi, karar verme süresinin artması ve sabit bakış süresinin uzaması nedeniyle, çevresel hareketlilikleri fark edemedikleri özellikle yerleşim yeri içerisindeki katılım ve kavşaklarda araçlarının hızını düşürmemesi nedeniyle trafik güvenliğini tehlikeye düşürdükleri görülmektedir.

Sürücüler üzerinde algılanan yakalanma riskinin arttırılması, denetimlerin seyir halinde, sabit ve ihbarlı olarak birlikte veya ayrı ayrı dengeli bir şekilde yapılması ile mümkün olabilmektedir.

Bu amaçla; 27-28 Şubat 2018 tarihlerinde Aksaray Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ve Şehir içi Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerince kavşaklarda sivil personel görevlendirilmek suretiyle kırmızı ışık ihlali, cep telefonu ile görüşme, emniyet kemeri takmayan sürücü ve yolcular ile emniyet şeridi ihlali yapan sürücüler üzerine denetim gerçekleştirilmiştir. Denetim kavşaklarda görevlendirilen sivil trafik polisinin çevirme ekibine bildirmesi suretiyle gerçekleşmiş vatandaşla yüz yüze temas sağlanmış yapmış oldukları hatalar kendilerine aktarılmış gerekli cezai işlem uygulandıktan sonra sürücüler uyarılarak yollarına devam etmeleri sağlanmıştır.

Denetimde; 498 araç ve sürücüsü kontrol edilmiş, kusurlu görülen 386 araç ve sürücüsüne 76.211.00 TL idari para cezası uygulanmış ve 2 araç trafikten men edilmiştir.

Yapılan bu işlemler sırasında hiçbir kurum, kişi ayırt edilmeksizin kusurlu görülen araçlara gerekli cezai işlemler uygulanmaktadır.

İl merkezinde trafik güvenliğinin sağlanmasına yönelik olarak bundan önce olduğu gibi trafik denetimleri artarak ve kararlılıkla devam edecektir.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021