SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Toplum Benliği ve Sosyolojik Gelişmede Annelerin Rolü

Toplum Benliği ve Sosyolojik Gelişmede Annelerin Rolü

A - +

Aksaray Haberleri - 11.05.2015 - 16:53

Toplum Benliği ve Sosyolojik Gelişmede Annelerin Rolü

Anneler günü etkinlikleri çerçevesinde Aksaray Belediyesi tarafından Aksaray Kültür Merkezinde yazar Meryem Aybike Sinan’ın konuşmacı olarak katıldığı “Toplum Benliği ve Sosyolojik Gelişmede Annelerin Rolü” konulu konferans düzenlendi.

Konferansa vatandaşların yanı sıra Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, başkan yardımcıları ve belediye meclis üyeleri katıldı.

Aksaray’ı uzaktan takip ettiğini ve hızla gelişen, saraylaşan bir şehir gördüğünü ifade eden yazar Meryem Aybike Sinan “Biz bugün kadının sosyolojik boyutu üzerinde duracağız. Türk toplumunda kadın nereden nereye geldi bunun altını irdelemeye çalışacağız” dedi. Anneler günü nedeniyle verdiği konferansa annelik ve anne sevgisi üzerinde konu açan Yazar Meryem Aybike Sinan “Annelik öyle güzel bir duygudur ki bazen anlatmak yetmez. Yaşamak gerek. Annelere baktığınızda çocuklarını korumak için her türlü fedakârlığa yapmaya hazırdırlar. En zor durumunda yanınızda anneniz vardır. Anne olmadı mı bir yanı eksiktir hep. Hiç size bu gün ne yaptın. Nasılsın diye soran olmaz. Annem vefat edeli 7 -8 yıl kadar oldu. Bu duyguyu en çok da annesini çok severken kaybedenler anlayabilir” dedi.

Anne sevgisinin öneminden bahseden Yazar Sinan, anne sevgisi eşliğinde büyüyen çocukların öz güvene sahip bir birey olduğunu kaydetti. Konferansın katkılarından dolayı yazar Meryem Aybike Sinan’a teşekkür plaketini Belediye Başkan vekili Süleyman Canbulut verdi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021