SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Toplu Taşıma Şoförlerine ‘Farkındalık ve İletişim Eğitimi’

Toplu Taşıma Şoförlerine ‘Farkındalık ve İletişim Eğitimi’

A - +

Aksaray Haberleri - 24.04.2015 - 14:07

Toplu Taşıma Şoförlerine ‘Farkındalık ve İletişim Eğitimi’

–Eğitimlerin 3 hafta boyunca devam edeceği, eğitim sonunda tüm şoförlere başarı durumlarına göre sertifika verileceği ve sertifikası olmayan şoförlerin araç kullanamayacağı bildirildi.

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’nın göreve gelmesiyle birlikte toplu ulaşımda devrim yapan Aksaray Belediyesi, toplu taşıma araç şoförlerine yönelik eğitimlere de başladı.

Aksaray Belediyesi ve Aksaray Üniversitesi arasında yapılan protokol gereği toplu taşıma şoförlerine yönelik ‘Farkındalık ve İletişim Eğitimi başladı.

Aksaray Belediyesi Konferans Salonunda düzenlenen eğitim seminerinde Aksaray Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Yardımcı Doçent Doktor Selahattin Çavuş, toplu taşıma şoförlerine iletişimin önemi konusunda önemli bilgiler aktardı.

Doç.Dr. Çavuş “ İletişimin değeri, sözlü olmayan iletişim; (Yüz ifadesi, , giysiler, görünüş ve gibi) Beden Dili; iyi dinleme, göz teması, soru sorma, empati, millî ve manevi değerlerin iletişimde önemi. Toplu taşıma araçlarının ticari işletme ve yolcuların ise müşteri olduğu ve Türk toplumunun iletişim biçiminin nasıl olduğu konularda detaylı bilgi verdi.

Şoförlerin hangi durumlarda iletişim kurmakta zorlandıkları ve bunları nasıl çözecekleri; eğitimci ve katılımcılar arasında istişareler yapıldı. Şoförlere duygu ve düşünceleri hakkında söz verildi.

1.Seans 2.bölümde ise Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Figen Akça, stres yönetimi (nasıl oluştuğu, insan sağlığına zararları, nasıl başa çıkılacağı, uzun süreli stresin insan hayatına etkileri) ile ilgili katılımcılara uygulamalı eğitim yaptırdı.

Duygu ve düşüncelerin yarı ileti, tam ileti metodu ile nasıl pozitif duruma dönüştüğü, eğitim sırasında uygulamalı olarak anlatıldı.

Toplu taşıma hizmeti esnasında karşılaşılan sorunlarda öfke kontrolünün nasıl yapılacağı yine uygulamalı şekilde şoförlere anlatıldı.

Eğitimlerin 3 hafta boyunca devam edeceği, eğitim sonunda tüm şoförlere başarı durumlarına göre sertifika verileceği ve sertifikası olmayan şoförlerin araç kullanamayacağı bildirildi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021