SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Topakkaya’ya 8 Derslikli Ortaokul

Topakkaya’ya 8 Derslikli Ortaokul

A - +

Aksaray Haberleri - 17.09.2015 - 14:47

Topakkaya’ya 8 Derslikli Ortaokul

Aksaray’ın Topakkaya beldesine 8 derslikli ortaokulun yapımına başlandı. Kışın sobalı okulda eğitim alan öğrenciler artık doğalgazlı yeni okullarında eğitim öğretim görecek.
Aksaray’ın son derece modern ve sevimli beldesi olan Topakkaya beldesine Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ortaokul yapılıyor. Topakkaya Belediyesi tarafından ihtiyaç olması üzerine yapılan girişimler sonucu ortaokul yapılma kararı verildi. Kararın ardından kısa sürede çalışmaları başlatan Topakkaya Belediyesi işi hızlandırarak bir an önce ihalenin yapılması ve çalışmaların başlamasını sağladı.
Önceki ortaokul binasının derme çatma bir bina olduğunu ve doğalgazlı dönemde öğrencilerin sobalı dersliklerde eğitim öğretim gördüğünü belirten Topakkaya Belediye Başkanı Yılmaz Akbulut, amaçlarının öğrencilerin daha nezih bir ortamda daha kaliteli eğitim öğretim almalarını sağlamak olduğunu kaydetti. İhaleyi alan firmanın hızla çalışmaları başlattığını ve inşaatın hızlı bir şekilde yükseldiğini vurgulayan Başkan Akbulut, “Bu görmüş olduğunuz temelimiz orta öğretim, ortaokulumuzun temeli. Önce derme çatma bir ortaokulumuz vardı. Gerçekten çocuklarımız şu çağda doğalgazın olduğu dönemde sobalı okullarda eğitim görüyorlardı. Geçen yıl biz İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze raporlarını tutturduk. Müfettişler geldi, sağlıklı bir ortamda bu devirde okul olmadığı kanaatine varıldı ve bizleri de kırmadılar, geldiler incelediler. Burada ortaokula ihtiyaç olduğu kanaatine varıldı ve çalışmaları başlattık. Çocuklarımızın nezih bir ortamda okumaları, eğitim görmeleri için bu hizmeti getirttik. Tabi ki buranın ödeneği Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yapılıyor. Ama bu sorunu ortaya koyan, işin takibini yapan elbette belediyemiz. Buradan İl Milli Eğitim Müdürümüz ve Valimiz Şeref Ataklı’ya teşekkür ediyorum. Okulumuz 8 derslik olacak ve 240 kişilik olacak. Aşağıda kalan ortaokul binasını da ihtiyaç olursa ilkokula devretmek kaydıyla eğitimler devam edecek. İhalenin süreci 330 gün ama daha önce lisemizi yapan firma ihaleyi aldı. Arkadaşlar işlerini hızlı yapıyorlar. Bende daha önce biteceği kanaatindeyim. Yani önümüzdeki eğitim öğretim sezonuna açık olacak” dedi.
Firma yetkilisi Ramazan Karataş (50) ise çalışmaları hızlı bir şekilde yürüttüklerini ve kısa süre içinde öğrencileri yeni okullarına kavuşturacaklarını belirterek, “Burada 11 ay süremiz var. Bu 11 ay içinde mümkün olduğu kadar erken bitirmeye çalışıyoruz. En kısa zamanda bitirip öğrencilerin hizmetine açmayı düşünüyoruz. Çocuklarımız bir an önce faydalansın ve eğitimimiz aksamasın” şeklinde konuştu.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021