SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Topakkaya’dan Türkmenlere Yardım

Topakkaya’dan Türkmenlere Yardım

A - +

Aksaray Haberleri - 15.12.2015 - 10:28

Topakkaya’dan Türkmenlere Yardım

Topakkaya Belediyesi, Verenel Derneği aracılığıyla Bayır-Bucak’taki Türkmenlere ulaştırılmak üzere bir TIR su gönderdi.
Belediye önünde gerçekleştirilen törene, Topakkaya Belde Belediye Başkanı Yılmaz Akbulut, Verenel Derneği Aksaray Şubesi Başkanı Serdal Seyyirden ve vatandaşlar katıldı. Topakkaya Belde Belediye Başkanı Yılmaz Akbulut, Bayır-Bucak’a yardım anlamında ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduklarını belirterek, “Bugün Suriye’deki Türkmenlerimizin ihtiyaçlarını karşılamak için toplandık. Biz sivil toplum örgütleri ile görüştük. Yapılan istişare sonrasında buradaki Müslüman kardeşlerimizin acil olarak neye ihtiyaçları olduğunu belirledik. Acil olarak suya ihtiyaçları varmış. Biz de Topakkaya Belediyesi olarak bir TIR su aldık. Şimdi de duayla gönderiyoruz” dedi.
Türkmen kardeşlerimize su gönderdiklerini anlatan Akbulut, şunları söyledi: “Onlar orada aç, susuz, sıcak yuva görmeyen insanlar. Aklınıza ne geliyorsa, ne tür bir yardım gerekiyorsa biz yapmaya hazırız. İnşallah karınca misali elimizden ne geliyorsa onlara yardım etmeye hazırız. Oradaki kardeşlerimizin bir nebze de olsa sıkıntılarını gidermek için uğraşıyoruz. Belediye meclis üyelerimizle birlikte oy birliği ile karar aldık. Bu kararla beraber belediyemiz tarafından bu bir TIR suyu aldık ve gönderiyoruz.”
BAYIR-BUCAK YANIYOR
Verenel Derneği Aksaray Şube Başkanı Serdal Seyyirden ise, yardım çalışmalarının devam ettiğini belirterek şöyle konuştu:
“Biz, Verenel Derneği olarak Topakkaya Belediye Başkanımıza ve meclis üyelerine teşekkür ediyoruz. Başkanımız Verenel Derneği aracılığı ile Türkmenlere su gönderiyor. Bu bir TIR su gerçekten çok önemli. Şu an Bayır-Bucak yanıyor. Siviller katlediliyor. O yüzden şu an su ve konserve lazım. Bu bir TIR suyun ardından bir TIR’da belediyemiz aracılığı ile konserve göndereceğiz. Bayır-Bucak’ta gördüğümüz görüntüler, şu an bizim hayal ettiğimizin onlarca katı daha fazla kötü durumda. Eğer Bayır-Bucak düşer ise Türkiye için etkili olacak. O nedenle Bayır-Bucak’ın düşmemesi lazım. STK Platformu ile birlikte şu an el birliği yaptık. 65 STK ve belediyelerimizle birlikte inşallah 45 TIR hedefimiz var ve ona da ulaşacağız inşallah.”
Yapılan konuşmaların ardından TIR dualar eşliğinde Suriye’ye uğurlandı.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021