SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » TKDK IPARD-II Proğramının İkinci Çağrısına Çıktı

TKDK IPARD-II Proğramının İkinci Çağrısına Çıktı

A - +

Aksaray Haberleri - 15.06.2017 - 12:21

TKDK IPARD-II Proğramının İkinci Çağrısına Çıktı

TKDK Aksaray İl Koordinatörü Metin Alp ALTINSOY yaptığı basın açıklaması ile IPARD-II’nin ikinci çağrısına 12 Haziran 2017 tarihi itibari ile çıkıldığını, başvuruların 06.09.2017 tarihi saat 09:00 ‘dan itibaren Aksaray İl Koordinatörlüğü’nde alınmaya başlayacağını belirtti. Online Proje Başvuru Sisteminin 26.09.2017 tarihi saat 21:00’da kapatılacağını ve başvuruların son teslim tarihinin 28.09.2017, saat 18:00 olduğunun altını çizen Altınsoy, son teslim tarihinden sonra yapılacak başvuruların kabul edilemeyeceğini ifade etti.

Programın kaynağı ile ilgili açıklama yapan Altınsoy, ‘ faydalanıcılara uygun harcamalar karşılığında sağlanacak olan mali desteğin kaynağı IPARD Programı Fonu’dur. Bu destek kamu katkısı olarak adlandırılmaktadır. Bu kamu katkısı, program çerçevesinde gerçekleşmiş yatırımlar için geri ödemesiz olarak kullandırılacaktır. Geride bırakmış olduğumuz IPARD-I Programı ile Aksaray’da gerçekleşen 107 milyon liralık yatırımın 45 milyon lirası yine geri ödemesiz olarak kullandırılmıştır’ dedi.

Çıkılacak olan çağrıda, Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması ile İlgili Fiziki Varlıklara Yönelik Yatırımlar Sektörü ’nün destekleneceğini belirten Altınsoy, destek verilecek sektörle ilgili bilgiler verdi.

Süt ve süt ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması, kanatlı ve kırmızı et ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması, meyve sebze ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması ile su ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması sektörlerinden başvuru alınacaktır. Toplam yatırım tutarının 3 milyon Avro ’ya kadar çıkabildiği sektörde destek oranı toplam uygun yatırım miktarının %50’sidir. Yukarıda söz ettiğim sektörlere yatırım yapmayı düşünen tüm vatandaşlarımızı Kurumumuza projelerini sunmaya davet ediyorum. Detaylı bilgi edinmek isteyen vatandaşlarımızın e-mail, telefon ya da doğrudan Kurumumuza gelerek sorularına cevap bulabileceklerini hatırlatmak isterim.

Bildiğiniz gibi IPARD-II Programı akreditasyon süreci tamamlanmış olup, birinci çağrı sonucundaki hak sahipleri ile sözleşmeleri imzalanmaktadır. Aksaray İl Koordinatörlüğü olarak birinci çağrı sonunda 29 proje sahibinin büyük bir kısmı ile sözleşme imzalamış bulunmaktayız. İlgili projelerin yatırıma dönüşme çalışmaları başlamış olup, yıl içerisinde tamamlanmalarını ve hibelerinin ödenmesini hedeflemekteyiz.

Sayın Bakanımızın belirttiği gibi Türkiye genelinde 42 il koordinatörlüğüne 200 kişilik bir personel alımı yapılacaktır. Alınacak olan personelle birlikte var olan yetişmiş uzman personeliyle Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Ülkemizin kalkınmasındaki en önemli kurumlardan birisi olmaya devam edecektir.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021