SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » TKDK İl Koordinatöründen Tarım Platformuna Ziyaret

TKDK İl Koordinatöründen Tarım Platformuna Ziyaret

A - +

Aksaray Haberleri - 03.03.2016 - 16:19

TKDK İl Koordinatöründen Tarım Platformuna Ziyaret

Aksaray’da Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörlüğüne yeni atanan Metin Alp Altınsoy, Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği’nde Başkan Mahmut Aktürk, Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak ve Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök’ü ziyaret etti. Başkan Mahmut Aktürk ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken, Metin Alp Altınsoy’a yeni görevinde başarılar diledi. Başkan Aktürk Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK)’nın çok önemli bir kurum olduğunu belirterek, “TKDK aracılığı ile son 2 yılda Aksaray’a çok önemli projeler kazandırıldı. Hükümetimiz zaten bilindiği gibi tarım ve hayvancılığın her kalemine çok önemli desteklemeler veriyor. 2015 yılında 9,5 Milyar lira, 2016 yılında da inşallah 13,5 Milyar lira civarında çok ciddi tarım ve hayvancılık desteği verecek. Desteklemelerin rakamlarının artırılması, çeşitlendirilmesi bizler için çok önemli. Çünkü bizlerin temsil ettiği insanlar tarım ve hayvancılıktan geçimini sağlıyor. Tarım ve hayvancılığında destekleme olmadan ayakta durması mümkün gözükmüyor. O yüzden bu desteklemelerin de artarak devam etmesini bekliyoruz. Ancak TKDK çok daha farklı bir oluşum. Son 2-3 yılda Aksaray’da ciddi anlamda proje ve istihdam sağladı. Hatta ilk kursiyerleri de bizlerdik. O dönemde ön ayak olmak istedik. Daha sonra da yüzlerce, binlerce traktör dağıtımı yapıldı, küçükbaş hayvan işletmeleri açıldı. Şimdi talep daha çok. Dolayısıyla Metin beyin de görevi daha zorlaştı. Bu işi benimseyen insanlar çoğaldı. Bu nedenle çok ciddi yatırım ve istihdam sağlanacağını düşünüyoruz. STK olarak bizlerde Metin bey ve ekibine elimizden gelen bütün gayreti göstererek tüm çiftçi ve üretici kardeşlerimizin bu kurumdan azami derecede yararlanmasını sağlayacağız, destek olacağız” dedi.
TKDK İl Koordinatörü Metin Alp Altınsoy ise başkanlara desteklerinden dolayı teşekkür ederek, “2016 yılında başkanlarımızın kendi kurumları ile ilgili olarak TKDK bazında ne gibi hibe, nasıl bir destek verebiliriz alanında çalışmalarımız var. Burada başkanlarımıza çok güveniyoruz. Onların bizlere destek olacağından eminiz. Şimdiye kadar TKDK’da çok güzel işler yapılmış. Biz sadece biraz daha ince ayarlarla Aksaray genelinde daha çok çalışarak daha iyi şeyler yapacağımıza inanıyorum. En çok önem verdiğimiz nokta da gelecek paranın miktarından ziyade bunun yaratacağı istihdam ve bu alanlar. Şimdiye kadar 707 kişiye Aksaray genelinde TKDK olarak iş olanağı sağlanmış. İnşallah bunu çok daha yukarılara çıkaracağız” dedi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021