SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Termal Sağlık Turizmi Sempozyumu gerçekleştirildi

Termal Sağlık Turizmi Sempozyumu gerçekleştirildi

A - +

Aksaray Haberleri - 18.09.2017 - 9:44

Termal Sağlık Turizmi Sempozyumu gerçekleştirildi

Tüm dünyanın yöneldiği şifalı sular açısından zengin ülkemizin, dünyada hak ettiği konuma gelebilmesi için termal alanda etkin olan sağlık, enerji ve tabii kaynaklar, kalkınma ajansları, kültür müdürlükleri, turizm firmaları, yerel belediyeler, ve oteller gibi oldukça geniş tarafları bir araya getirmek ve alanlar arasında termal sağlık turizmi konusunda bilgi alış- verişi yapmak amacıyla düzenlenen sempozyum yoğun ilgi gördü.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Karesi Belediyesi, Balıkesir Üniversitesi, İl Sağlık Müdürlüğü, Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün işbirliği ile düzenlenen sempozyum’a Balıkesir Valisi Sn Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip UĞUR,BAUN Rektör’ü Sn Kerim ÖZDEMİR, Karesi Belediye Başkanı Sn Yücel YILMAZ, İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin YILMAZ, KHB Genel Sekreteri, Op.Dr. Servet KOCAÖZ, Halk Sağlığı Müdürü Uz. Dr. Refik BUDAK, Türkiye’nin birçok üniversitesinden çok değerli hocalar ve sağlık kuruluşlarının yöneticileri katıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur konuşmasında “Balıkesir’in hangi köşesine gitseniz termal var. Sındırgı’da Çaygören Barajının üç noktasında üç ayrı termal su var. Bigadiç, Pamukçu ve Susurluk’ta termal sularımız var. Sındırgı’da sıfır metrede 180 litre/saniye debisi olan 95 derece su kaynıyor. Böyle bir zenginlik bilmiyorum dünyanın kaç yerinde var. Bu zenginliğimizi başarılı bir şekilde yöneterek dünyaya tanıtmalıyız” dedi

Balıkesir Valisi Ersin YAZICI konuşmalarında termal turizme yönelik tesisleri geliştirerek Afyonkarahisar’ın, Kütahya’nın bulunduğu yere doğru yaklaşmak istediklerini söyledi. YAZICI, Balıkesir’in büyümesinin Afyon ve Kütahya’nın pastasını küçültmeyeceğini tam tersine ülkemizin refah ve zenginliğini arttıracağını belirtti. Son 10 günlük bayram tatilinde Edremit, Ayvalık ve Burhaniye’ye girmek adeta mümkün değildi. Sektör adeta bayram etti. İnşallah Afyon’daki tesisler gibi bizim de Gönen’de, Sındırgı’da ve Güre’deki tesislerimiz marka haline dönüşür.”

Sempozyumda Balıkesir’in Güney Marmara İlleri içinde termal kaynaklar açısından en zengin il olduğuna vurgu yapılarak gelişmiş ülkelerde gördüğümüz ” Termal Kasaba” gibi oluşumlar için en ideal illerden olduğu, çünkü sadece termal su açısından değil aynı anda doğa, tarih, deniz ve gastronomi turizmi açısından da yüksek potansiyele sahip olduğu vurgulandı.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021