SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Tatvan’da 10 yıllık su sorunu çözüldü

Tatvan’da 10 yıllık su sorunu çözüldü

A - +

Aksaray Haberleri - 18.06.2015 - 11:15

Tatvan’da 10 yıllık su sorunu çözüldü

Bitlis’in Tatvan ilçesi Cumhuriyet, Karşıyaka ve Kale mahallelerinde 10 yıldır yaşanan su sıkıntısı yapılan sondaj çalışmaları sonucu giderildi.
Tatvan Belediyesi Kanalizasyon ve Su İşleri (TASKİ) ekipleri tarafından Yumurtatepe civarında yapılan içme suyu sondaj çalışması sonrası elde edilen (saatte 180 ton) su bölgedeki depolara aktarılarak şehir su şebekesine bağlandı. Yapılan içme suyu sondaj çalışması sonucunda ilçede yaklaşık 10 yıldır su sıkıntısı çeken başta Cumhuriyet, Karşıyaka ve Kale mahalleleri olmak üzere 20 bin nüfuslu bölge halkının su sorunu çözüme kavuşturulmuş oldu. Şehrin birçok noktasında içme suyu sondaj çalışmaları yaptıklarını, elde ettikleri temiz ve sağlıklı suyu şehir şebekesine bağlayarak ilçedeki su sıkıntısını minimum seviyeye indirdiklerini belirten Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, belediyenin hedeflediği projelerin tamamlanmasıyla beraber Tatvan’da su kesintisi sorununun tarih olacağını kaydetti. Tatvan için hazırladıkları su ve kanalizasyon projelerinin ihale aşamasında olduğunu ve kısa bir süre içerisinde çalışmalara başlayacaklarını ifade Başkan Aksoy, “Cumhuriyet, Karşıyaka ve Kale mahallelerimiz başta olmak üzere yaklaşık 20 bin nüfuslu bölgenin su sıkıntısını gidermek amacıyla yapmış olduğumuz sondaj çalışmasını tamamlamış ve elde ettiğimiz suyu şehir şebekesine bağlayarak halkımızın su sıkıntısını çözmüş bulunmaktayız. Tatvan’ı bölgede marka bir şehir haline getirmek için bir çok proje üzerinde çalışıyoruz. Bu projelerde önceliği şehirlerin olmazsa olmazı diğer bir deyişle medeniyet anlamına gelen su ve kanalizasyon alt yapısına verdik. Çünkü alt yapısı olmayan bir şehre yüzlerce üst yapı yapılırsa yapılsın hiçbir faydasının olmayacağı kanaatindeyiz. Önümüzdeki 50 yılı öngörerek hazırladığımız su ve kanalizasyon alt yapı projesi nihayetinde ihale aşamasına geldi ve kısa süre içerisinde kazı çalışmalarına başlamayı hedefliyoruz. Projelerin tamamlanmasıyla beraber Tatvan’da su ve kanalizasyon sıkıntısı tarih olacak” dedi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021