SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Taşpınar Belediyesinde İşçi Kıyımı

Taşpınar Belediyesinde İşçi Kıyımı

A - +

Aksaray Haberleri - 03.10.2019 - 14:09

Taşpınar Belediyesinde İşçi Kıyımı

CHP Aksaray İl Başkanı Ramazan Koçak; Ekrem İmamoğlu’nun kazandığı 31 Mart seçimlerinden sonra, önce seçimi iptal ettirip sonrada seçim kampanyasının devam ettiği bir dönemde, hiçte etik olmayan bir biçimde yaklaşık 2.500 kişiyi işe alanlar, İmamoğlu tekrar seçilip göreve geldikten sonra, bu işçileri işten çıkarınca kıyameti kopardılar. Günlerce kamuoyunu bununla meşgul ettiler. 17 yıllık iktidarları dönemin de partilerinin referansı olmadan hiç kimseyi işe almayanlar, toplumun en az %50’sini yok sayanlar hak, hukuk ve emekçi havariliğine soyundular.
Aynı zihniyet, Taşpınar Belediyesi’nin Personel şirketinde, yaklaşık 5 yıldır çalışan toplam 10 kişiden 9’unu göreve gelir gelmez, hiç bir gerekçe göstermeksizin işten çıkardı. Bu arkadaşlarımızın yerine Belediyeye , liyakata, ehliyete ve bütçeye bakılmaksızın, AK Parti referanslı, hısım, eş, dost akrabadan oluşan ve çıkartılandan fazla (12) işçi aldılar.
Taşpınar Belediyesinde yıllardır çalışan ve yasa çıktıktan sonra yasalara uygun, yazılı ve sözlü sınavla kadro hakkı alan ve çalıştığı süre boyunca, belediyenin temizlik, ulaşım, büro işi, kanalizasyon, içme suyu, operatör, şoför vb. gibi verilen işleri hakkıyla yapan bu emekçi kardeşlerimiz, sırf oy vermedikleri için partizan bir anlayışla sokağa atılmıştır.
Hayat pahalılığının, İşsizliğin zirve yaptığı bir dönemde zor koşulları altında bakmakla yükümlü olduğu evinin, çocuklarının temel insani ihtiyaçlarını karşılayamayan, evine ekmek götürmekte zorlanan bu emekçi kardeşlerimiz işten atarken hiç mi vicdanınız sızlamadı, hiç mi empati yapmadınız.
Bir işyerinde toplam çalışanların % 90’ının işten çıkarılmasının toplu işçi çıkarma sayılır ve tam bir işçi kıyımıdır.
İşten haksız ve hukuksuz bir şekildeişten çıkarılan işçilerin derhal işe alınmasını talep ediyor ve yapılan hukuksuzluğun yasalar nezdinde takipçisi olacağımızın bilinmesini istiyor ve bu malum zihniyeti kınıyoruz.
Çalışanların işten çıkarılması büyük bir haksızlık, hukuk dışı bir işlem ve çalışanlara yapılan büyük bir adaletsizliktir. Takdir sevgili hemşerilerimizin ve kamuoyunun vicdanınındır.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021